Technische Universiteit Delft

Women Sustaining the Future
door M&C


1ste DEWIS symposium

09 oktober 2007 | 13:00 uur - 17:30 uur
plaats: Cultureel Centrum TU Delft

Dinsdag 9 oktober zal het eerste symposium van Delft Women in Science (DEWIS) plaatsvinden. Onder de titel "Women Sustaining the Future" wordt ingegaan op de rol die vrouwelijke technische wetenschappers hebben in toekomstige ontwikkelingen in het algemeen en wetenschappelijke en duurzame ontwikkelingen in het bijzonder. Hiermee wordt aansluiting gezocht bij het thema van het 35ste lustrum van de Technische Universiteit Delft.

Het programma biedt een aantal inspirerende sprekers die ingaan op bovengenoemde rol van vrouwen. De sprekers zijn:
* prof. dr. Nancy Hopkins - Massachusetts Institute of Technology, Faculteit Biologie

* prof. dr. Klaas van Egmond - Universiteit Utrecht, Faculteit Geowetenschappen en directeur Milieu en Natuur Planbureau
* dr. Mineke Bosch - Universiteit Maastricht, Centrum voor Gender en Diversiteit en bestuurder European Platform of Women Scientists
* dr. Patricia Osseweijer - TU Delft, Faculteit Technische Natuurwetenschappen

* dr. Esther Blom - TU Delft, Faculteit Werktuigbouwkunde, Maritieme Techniek en Technische Materiaalwetenschappen

Daarnaast zal de eerste DEWIS-prijs uitgereikt worden aan de beste vrouwelijke promovenda van het jaar, vastgesteld door een onafhankelijke jury.

Met "Women Sustaining the Future" wil DEWIS vanuit verschillende invalshoeken laten zien welke bijdrage vrouwelijke technische wetenschappers leveren aan het oplossen van maatschappelijke problemen. Op het symposium zullen issues betreffende duurzaamheid en gender elkaar ontmoeten in de presentaties en discussie.

DEWIS is het netwerk voor vrouwelijke wetenschappers binnen de TU Delft. Het is opgericht in 2006 door vrouwelijke wetenschappers, met de steun van het College van Bestuur van de TU Delft. DEWIS stelt zich als belangrijkste doel om vrouwen van de TU Delft te stimuleren in hun persoonlijke, professionele en wetenschappelijke carrière.

Deelname aan het symposium is gratis. Aanmelden kan middels het sturen van een e-mail naar dewis@tudelft.nl. De laatste informatie betreffende het symposium vindt u op www.dewis.tudelft.nl.

Laatst gewijzigd: 27 september 2007