Minister Verburg op bezoek bij de Federatie Dierenambulances Nederland

03/10/2007 13:25



Federatie Dierenambulances Nederland



Op uitnodiging van de Federatie Dierenambulances Nederland (FDN) brengt minister Verburg (LNV) een werkbezoek aan 1 van de 90 dierenambulanceorganisaties in Nederland.

Het is voor het eerst, sinds de oprichting van de eerste dierenambulance in 1972, dat er miniseriële aandacht is voor deze hulpdiensten. De hoogste tijd vonden de dierenhulpverleners. "Wij willen de minister graag informeren over het fenomeen dierenambulances in Nederland en haar onze wensen kenbaar maken".

Dierenambulances in Nederland zijn autonome stichtingen en verenigingen die voornamelijk met, circa 3.500, vrijwilligers, per jaar hulp verlenen aan zo'n 250.000 dieren in nood. In tegenstelling van wat vaak wordt gedacht, gaat het niet alleen om huisdieren, maar betreft het in meer dan 65% van de gevallen om dieren uit de vrije natuur. Het zal duidelijk zijn dat deze "patiënten" geen zorgverzekering hebben.

Dierenambulances worden niet gesubsidieerd maar kunnen hun werk doen dankzij hun leden, donateurs en de collectebus. Soms voeren ze op contractbasis werkzaamheden uit voor gemeentes, zoals het verwijderen van overleden dieren uit de openbare ruimte.

Na de presentatie over het doen en laten van dierenambulances, zal er tijdens het werkbezoek met de minister worden gesproken over de erkenning van dierenambulances als hulpverlenende instantie en de rol van de FDN als overlegorgaan. Ook het ontbreken van een eenduidige vakopleiding voor alle dierenhulpverleners is een belangrijk onderdeel van het overleg.

3 oktober 2007

Gegevens werkbezoek minister Verburg
Datum: dinsdag, 9 oktober 2007
Tijd: 11.00 uur
Plaats: Dierenambulance Kennemerland
Kleine Houtweg 35
1969 KV Heemskerk
Informatie: www.fdn.nl