Ziekenhuis St. Jansdal Harderwijk


Persberichten St Jansdal

Kwaliteit vaatchirurgie bekroond (09-10-2007)

In ziekenhuis St Jansdal te Harderwijk wordt binnen het specialisme chirurgie specifiek aandacht besteed aan de vaatchirurgie. De inzet van alle betrokkenen is op 2 oktober 2007 bekroond met het keurmerk vaatzorg 2007.

Op 2 oktober 2007 is aan de afdeling vaatchirurgie van St Jansdal het keurmerk van de Vereniging van Vaatpatiënten uitgereikt. De reden is dat de afdeling voldoet aan de kwaliteitscriteria die de Vereniging van Vaatpatiënten gesteld heeft aan een goede vaatchirurgie.

Kwaliteitscriteria
De Vereniging van Vaatpatiënten heeft vanuit het perspectief van de patiënt een aantal kwaliteitscriteria voor goede vaatzorg opgesteld. Een van de eisen is bijvoorbeeld dat er in een ziekenhuis minstens twee gecertificeerde vaatchirurgen werkzaam zijn. Een andere eis is dat 95-100% van de slagaderlijke vaatoperaties onder supervisie van een gecertificeerd vaatchirurg plaatsvindt. De afdeling vaatchirurgie van ziekenhuis St Jansdal voldoet aan deze en de overig gestelde criteria (zie voor deze criteria www.vaatpatient.nl).

Betekenis voor patiënt
De vaatchirurgen zijn blij met de certificering van de Vereniging van Vaatpatiënten, omdat dit een erkenning betekent voor hun kwalitatieve werkwijze. Voor patiënten betekent het keurmerk dat deze er van uit kunnen gaan dat de afdeling voldoet aan de criteria van een kwalitatief goede vaatchirurgie. Zo zijn er gecertificeerde vaatchirurgen werkzaam, vindt er multidisciplinair patiëntenoverleg plaats tussen verschillende specialismen, zijn er verschillende onderzoeken mogelijk en kan de patiënt een keuze maken uit een breed palet aan behandelingen.

Jaarlijkse beoordeling
Of de afdeling het keurmerk mag behouden, wordt jaarlijks opnieuw door de Vereniging van Vaatpatiënten beoordeeld. De afdeling streeft hier uiteraard naar.
Onderschrift foto: (Van links naar rechts) Vaatchirurg W.L. Akkersdijk, interventieradioloog D.M. Blom en vaatchirurg R.M. The tonen vol trots het vaatkeurmerk. (N.B. Hoofd vaatlab H. Bralts ontbreekt

---