Persberichten Lekstroom, 10.40 uur

Utrecht, 09-10-2007

Gesmolten

NIEUWEGEIN Op maandagavond 8 oktober gingen meerdere klikos in vlammen op.

Rond 21.20 uur zagen agenten dat er op een plein aan de Graaf Dirklaan enkele klikos in de brand stonden. De onverlaten die het kennelijk aan hadden gestoken, waren in geen velden of wegen te bekennen. Het bleek om drie gevulde klikos te gaan.

De brandweer werd gewaarschuwd en had het vuur snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat van de klikos niet veel meer overbleef. Door de bluswerkzaamheden verspreidde het afval zich en bleef een behoorlijke rommel op het plein achter. Op dinsdagochtend zal met de gemeentereiniging contact worden opgenomen om de rommel op te ruimen.

Aan getuigen die hebben gezien dat één of meerdere onverlaten de klikos in brand hebben gestoken, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.

Diefstal

NIEUWEGEIN Bij een diefstal werd op maandag 8 oktober een handtas gestolen, later verdween ook een auto.

In de middag bevond een 52-jarige vrouw uit Nieuwegein zich op haar werk in een bedrijf aan de Symfonielaan. Rond 15.30 uur ontdekte zij dat die middag haar tas uit het bedrijf was gestolen. Daarin zaten onder andere haar huis- en autosleutels.

Aan het eind van de middag ging de vrouw naar haar woning aan de Noorderstraat. Daar bleek dat de verdachte(n) daar al waren geweest. Zij hadden in de woning rondgekeken, maar vermoedelijk niets gestolen. Wel bleek de auto van de Nieuwegeinse, een zilverkleurige Volkswagen Golf met het kenteken 49-HN-NX, uit de straat te zijn gestolen. Een getuige had tussen 14.00 uur en 15.00 uur een man met die auto weg zien rijden. Het slachtoffer deed aangifte van de diefstallen.

Misdaadroman

NIEUWEGEIN Op maandagavond 8 oktober bleken honkbalknuppels gerelateerd te zijn aan een misdaadroman.

Rond 20.55 uur kreeg de politie de melding dat op de Waterbiestunnel twee jongens met honkbalknuppels en een cameraopstelling stonden. De melder had het idee dat het tweetal iemand stond op te wachten en dat wilde filmen.

Agenten gingen ter plaatse en troffen daar inderdaad de door de melder omschreven situatie aan. Het verhaal daarachter was echter anders. Eén van de twee jongemannen, een 19-jarige Vianees, was leerling van het Grafisch Lyceum. Hij had een opdracht om de cover voor een misdaadroman te maken. Dat was hij nu aan het doen en hij kreeg daarbij hulp van een 20-jarige plaatsgenoot. De agenten hebben vervolgens hun surveillance vervolgd.

Bromfietsster gewond

NIEUWEGEIN Een bromfietsster raakte op maandag 8 oktober gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 16.20 uur reed een 38-jarige automobilist uit Gouda over de Ambachtsweg, komende uit de richting van de Weg naar de Binnenvaart. Op de T-kruising verleende hij geen voorrang aan een voor hem van links komende 36-jarige bromfietsster uit Nieuwegein, met een aanrijding tot gevolg. De Nieuwegeinse werd voor onderzoek per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht.

Pech

IJSSELSTEIN Een winkeldief had op maandag 8 oktober de pech dat een politieman in zijn vrije tijd ook boodschappen aan het doen was.

Rond 16.10 uur bevond een politieman zich in zijn vrije tijd in een winkel aan het Basiliekpad. Hij zag dat een man een fles port uit een stelling pakte en in zijn jaszak stopte, vervolgens pakte de man een banaan en deed die in zijn broekzak. De man liep daarna langs de kassa zonder de goederen af te rekenen. De verdachte, een 40-jarige man uit Utrecht, werd door de agent aangehouden. Hij werd even later aan dienstdoende agenten overgedragen.

De verdachte werd naar het politiebureau overgebracht. Tegen hem is proces-verbaal voor de winkeldiefstal opgemaakt.

Verkeerscontroles

NIEUWEGEIN De politie heeft op maandagochtend 8 oktober een verkeerscontrole op de Symfonielaan gehouden en in de middag op de Zandveldseweg. Daarbij werden achttien bekeuringen uitgeschreven voor een te hoge snelheid en twee voor het niet dragen van de autogordel. De topper reed 21 km/u te hard.

Laatst gewijzigd 09-10-2007 10:40 | © Politie Utrecht