Deelgemeente Charlois Rotterdam

Charlois zoekt contact met bedrijfsleven

De deelgemeente Charlois zoekt contact met het Charloise bedrijfsleven. De maand oktober staat voor dagelijks bestuurder Lionel Martijn daarom in het teken van bedrijfsbezoeken.

Als portefeuillehouder Sociale en Economisch Zaken brengt hij samen met de deelgemeentelijke bedrijfscontactfunctionaris Hidde Wiersma een bezoek aan een twintigtal bedrijven in en om Charlois.

In het kader van Pact Op Zuid gaan de drie deelgemeenten op Zuid - Charlois, Feijenoord en IJsselmonde - elk op bezoek bij bedrijven in hun gebied.

Doel is natuurlijk de banden tussen de deelgemeente en het bedrijfsleven te verstevigen. Daarnaast is het belangrijk om van elkaar te horen wat er speelt en wat deelgemeente en bedrijven voor elkaar kunnen betekenen.

Daarbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan
werkgelegenheidsbevordering en het aanbieden van stageplekken voor scholieren uit de deelgemeente. Bij bedrijfsbezoeken in het verleden is al gebleken dat bedrijven graag iets willen betekenen voor de omgeving waarin zij gevestigd zijn.

In Charlois is ervoor gekozen om niet alleen bij bedrijven langs te gaan die binnen de deelgemeentegrenzen hun werkplek hebben; ook ondernemingen in het Waalhavengebied worden bezocht. Deze zijn immers ook belangrijk voor de Charloise economie en werkgelegenheid.

Het is me opgevallen dat de meest succesvolle bedrijven vooral die bedrijven zijn die inspelen op de nieuwe tijd, op nieuwe klandizie, vertelt Lionel Martijn in een eerste reactie. Het zijn stuk voor stuk bedrijven die innoveren, die op zoek zijn naar nieuwe markten en nieuwe producten. Dat brengt succes met zich mee. Dat blijkt zowel nu als bij eerdere bedrijfsbezoeken, aldus Martijn.

Op maandag 2 oktober ging Lionel Martijn onder meer langs bij ID-Plein, gevestigd in Queen of the South aan de Mijnsherenlaan. Toevallig was even daarvoor bekend geworden dat ID-Plein een van de twaalf genomineerden was voor de Senior Powerprijs, een prijs voor leeftijdsbewust personeelsbeleid. [s?deelgemeenten .Openbaar_60327.Deelgemeenten_60666.Deelgemeente Charloi_350015.Actueel_350016.Nieuws_350022.type nieuwsberichten_2167799.Charlois zoekt conta_2168858]
---

Deelgemeente Charlois, 09-10-2007