Gemeente Coevorden

Rudie Zwols Fonds genomineerd voor Drentse Vrijwilligersprijs

Hèt Drents Compliment Het Rudie Zwols Fonds is genomineerd voor 'Hèt Drents Compliment', de Vrijwilligersprijs van de Provincie Drenthe.

Een vijfkoppige onafhankelijke jury heeft uit de ruim 120 aanmeldingen vijf genomineerden gekozen. Eén daarvan is het Rudie Zwols Fonds uit Coevorden. Dit fonds ondersteunt kinderen/jongeren t/m 18 jaar en wonende in de gemeente Coevorden, die in moeilijke omstandigheden verkeren, met als doel: het geven van kansen voor persoonlijke ontwikkeling op sportief, educatief en/of cultureel gebied.

Vijf genomineerden

Naast het Rudie Zwols Fonds zijn nog vier projecten genomineerd: - Vereniging Speeltuinoverleg Midden-Drenthe - Stichting Dorpscentrum 'De Heidehoek' in Vledderveen - Marokkaanse Vereniging Meppel - Stichting SIVO.

De genomineerden worden de komende periode bezocht door gedeputeerde Anneke Haarsma. Op 14 november aanstaande reikt zij de Vrijwilligersprijs uit. Deze tweejaarlijkse prijs van EUR 5.000,= wordt uitgereikt als waardering voor het vele werk dat alle vrijwililgers in de provincie verzetten.

Meer informatie

Meer informatie vindt u op de website van de Provincie Drenthe.