Deelgemeente Charlois Rotterdam

Verdwijnende putdeksels

Er verdwijnen putdeksels uit de weg. Dat constateert de Werf Charlois van Gemeentewerken Rotterdam. Inmiddels zijn de afgelopen weken uit het Charloise wegdek al 18 putdeksels spoorloos verdwenen. Het gaat daarbij zowel om deksels middenin de straat als in trottoirs.

Als een putdeksel uit het wegdek wordt gehaald, ontstaat een gevaarlijke situatie. Niet alleen voor automobilisten die van de straat gebruik maken, maar ook voor voetgangers en spelende kinderen. Gelukkig is er tot op heden nog niks gebeurd, maar wie even niet goed oplet loopt het risico in de open put te belanden. Met alle risicos vandien.

Daarom vraagt Gemeentewerken bewoners om op te letten en zo snel mogelijk melding te maken van ontbrekende putdeksels via het telefoonnummer van de gemeente Rotterdam: 0800-1545. Dit gratis nummer is zeven dagen per week 24 uur per dag bereikbaar. Zo kan het probleem zo snel mogelijk worden opgelost.

Ziet u iemand die bezig is een putdeksel te verwijderen, noteer dan het kenteken van de auto, bel de politie (0900-8844) en meld het eveneens bij 0800-1545.
Natuurlijk werken soms medewerkers van Gemeentewerken aan de weg en de riolering. Maar dan is er ook altijd een duidelijk herkenbare auto van Gemeentewerken in de buurt. In dat geval hoeft u natuurlijk niet te bellen.