Fortis Bank

Persbericht
Brussel, 9 oktober 2007.

Fortis lanceert fotokaart met unieke beeldenbank

Toon me je kaart en ik zeg wie je bent...

In 2004 lanceerde Fortis de transparante Jongerenkaart, nog steeds uniek in haar genre. Nu zet Fortis de trend van de gepersonaliseerde bankkaarten verder. De primeur was weggelegd voor slimme gebruikers van PC-banking, die reeds eind augustus hun eigen digitale beelden konden opladen via een gebruiksvriendelijke fotomodule om hun unieke bankkaart te ontwerpen. Sinds kort kunnen alle klanten via de website van Fortis - www.fortisbanking.be/fotokaart - hun bankkaart personaliseren met hun lievelingsfoto. Fortis biedt online tevens een uitgebreide beeldenbank met meer dan 200 stijlvolle beelden aan, waaruit de klanten een ontwerp kunnen kiezen dat helemaal overeenstemt met hun persoonlijkheid. www.fortis.be

Fortis heeft een aantal grote namen in België kunnen overtuigen om een originele bankkaart te ontwerpen. Wie van kunst en cultuur houdt, kan een ontwerp van Lieve Blancquaert, Kaat Tilley of Panamarenko uploaden. Voor de cartoonfans zijn er leuke tekeningen van Kamagurka, Urbanus of Jeroom om mee uit te pakken. En sportfanaten personaliseren hun bankkaart met hun favoriete Anderlecht-speler in actie.

Daarnaast is er ook een collectie ontwerpen voor het goede doel: bij elke upload uit deze collectie stort Fortis een bedrag door aan Plan België, een internationale, kindgerichte ontwikkelingsorganisatie.

De gepersonaliseerde bankkaart is gratis tot het einde van dit jaar. Vanaf 1 januari 2008 kost elke personalisatie 8,50. Wie jonger is dan 25 heeft wel recht op één gratis upload per jaar. Tijdens de eerste 2 weken dat deze service, zij het nog beperkt in aantal beelden, beschikbaar was werden er meer dan 400 beelden per dag geüpload.

Fortis is een internationale financiële dienstverlener op het gebied van bankieren en verzekeren. Wij bieden onze particuliere, zakelijke en institutionele klanten een breed pakket van producten en diensten via de eigen kanalen, in samenwerking met het verzekeringsintermediair en via andere distributiepartners. Met een marktkapitalisatie van EUR 35,1 miljard (31/08/2007), behoort Fortis tot de twintig grootste financiële instellingen van Europa. Onze sterke solvabiliteit, onze aanwezigheid in 50 landen en de toewijding en het professionalisme van onze 60.000 medewerkers stellen ons in staat om mondiale kracht te combineren met lokale flexibiliteit, een combinatie die garant staat voor optimale dienstverlening. Meer informatie is beschikbaar op www.fortis.com

Perscontacten:
Brussel: +32 (0)2 565 35 84