Gemeente Venlo


Venlo verstrekt Startsleningen

5-10-2007

Starterslening maakt kopen mogelijk

Door hoge huizenprijzen valt het niet mee om een eerste eigen huis te kopen. De gemeente Venlo gaat daar nu iets aan doen. Inwoners van Venlo die hun eerste eigen huis niet helemaal kunnen financieren, kunnen in aanmerking komen voor een Starterslening.

De Starterslening is een aanvullende lening, die een deel dekt van de aankoopkosten van een koopwoning. De Starterslening bedraagt maximaal EUR 30.000,-. U betaalt in de eerste drie jaar geen rente en aflossing over de Starterslening. Daarna gaat u die wel betalen. Als u denkt dat uw inkomen daarvoor (nog) niet toereikend is kunt u een inkomenstoets aanvragen. De te kopen woning mag niet duurder zijn dan EUR 170.000,- exclusief bijkomende kosten.

Voor wie?
Sommige mensen denken dat een Starterslening alleen voor jonge mensen is. Dat is niet het geval. Als u bij de bank niet voldoende hypotheek kunt krijgen voor de aankoop van uw huis, dan kunt u een aanvullende lening aanvragen. Dat geldt voor iedere inwoner van Venlo die zijn eerste huis (tot maximaal EUR 170.000,-) wil kopen, ongeacht leeftijd of gezinssituatie. Om in aanmerking te komen, moet u in het voorafgaande jaar in een huurwoning in de gemeente Venlo hebben gewoond of inwonend zijn geweest.

Ook scholieren en studenten die elders gestudeerd hebben en die binnen een jaar na afronden van de studie weer terug naar Venlo willen verhuizen, kunnen in aanmerking komen voor een Starterslening. Zij moeten vóór hun studie wel minimaal een jaar in Venlo hebben gewoond.

In het schema in de brochure kunt u eenvoudig zien of u voor een Starterslening in aanmerking komt.

Meer informatie
Om voor een Starterslening in aanmerking te komen, dient u te voldoen aan een aantal voorwaarden. Deze voorwaarden en aanvullende informatie vindt u in de brochure Starterslening Venlo' en in ons Digitaal loket.
De brochure kunt u ook ophalen bij de Stadswinkel Venlo, Peperstraat 10. Bij de Stadswinkel ligt ook de Verordening VROM Starterslening Venlo' ter inzage.

Voor meer informatie kunt u ook bellen naar de gemeente Venlo: 077 - 359 6666.