Time : 09:39:59
Date : 11 September 2007
Sender Name: Profoss

Asterisk en VoIP in professionele omgevingen

Het eerste uit een reeks evenementen, bestemd voor de professionele gebruikers van Free en Open Source Software, georganiseerd door de Profoss, vindt plaats op 9 en 10 oktober 2007. Deze evenementen besteden bijzondere aandacht aan de in professionele omgeving gebruikte informatietechnologieën en focussen meer bepaald op de oplossingen gebaseerd op Free en Open Source Software.

"Asterisk en de Stem over IP" is het onderwerp van deze eerste editie. Asterisk is een PABX open source toepassing die de mogelijkheid biedt om in reële tijd interconnecties tot stand te brengen tussen stemnetwerken over IP en klassieke telefonienetwerken. De deelnemers zullen niet alleen de voordelen maar ook de kritieke punten van dit soort oplossingen ontdekken, alsook reeds uitgevoerde ontwikkelingen en nieuwe perspectieven die de integratie van Asterisk in hun informatica-infrastructuur te bieden heeft. Zij krijgen de gelegenheid van gedachten te wisselen met de ontwikkelaars van het project alsook met de bedrijven die een commercieel aanbod op basis van Asterisk voorstellen. De integratie van Asterisk in een aanbod in eigendom of in een open aanbod wordt eveneens aangekaart.

Free Software werd in eerste instantie door informatica enthousiastelingen ontwikkeld tijdens hun vrije tijd; nu maakt het een noodzakelijk deel uit van het informaticalandschap. En zoals de lijst van de sprekers aantoont, zijn zij eveneens de stuwende kracht van de lokale economie. Spijtig genoeg wordt Free Software zelfs vandaag nog maar al te vaak beschouwd als voorbehouden voor gepassioneerden of liefhebbers en als niet voldoende aangepast aan de professionele informaticavereisten : support-contract, gebruiksvriendelijkheid qua ontplooiing en beheer, integratie en interoperabiliteit met andere software, duurzaamheid van het aanbod. De meeste van deze ideeën zijn te wijten aan een miskenning van de Free en Open Source Software en de Profoss hoopt objectieve informatie te kunnen overbrengen aan de deelnemers waardoor zij beslissingen met kennis van zaken kunnen nemen i.p.v. "a priori" beslissingen. Het gaat er niet om de deelnemers te overtuigen van de superioriteit van de ene oplossing t.o.v. de andere maar wel om het verstrekken van objectieve informatie op basis van concrete ervaringen en feiten.

Bijzondere aandacht gaat eveneens naar de inhoud van de presentaties die tijdens deze evenementen gebracht worden en die in het Engels gegeven worden door specialisten, waaronder de voornaamste ontwikkelaars van de voorgestelde software. Er wordt op toegezien dat de presentaties niet afglijden tot een commerciële show. De presentaties en de sprekers werden gekozen op basis van hun toegevoegde waarde aan het evenement en onafhankelijk van de afgesloten sponsoringakkoorden.

Het evenement zal plaatsvinden op 9 en 10 oktober in hartje Brussel : het Thon Hotel Brussels City Centre dat makkelijk te bereiken is zowel met het openbaar vervoer (op wandelafstand van het Noordstation en het Metrostation Rogier) als met de wagen (parking nabij het hotel).

Een uitgebreidere persmap is beschikbaar op
http://www.profoss.eu/press

Contact
Bauduin Raphaël
rbauduin@profoss.eu

+32 479 989 969

URL: http://www.profoss.eu http://www.profoss.eu/press
Picture: (None)
Attachments: (None)

Link to Press Release - FR Link to Press Release - DU Link to Press Release - NL

Link to Press Release - UK