VSNU

Persbericht: "CAO universiteiten: volledige dertiende maand, meer loon en toekomstgericht"

Gezamenlijk persbericht werkgevers- en werknemersorganisaties in de universitaire sector 9 oktober 2007

ABVAKABO FNV, CNV Publieke Zaak, CMHF/VAWO, AC/FBZ en de Vereniging van Universiteiten (VSNU) hebben dinsdag een principeakkoord gesloten over de nieuwe CAO Nederlandse Universiteiten. Werknemers van de universiteiten gaan er flink in beloning op vooruit. Ze krijgen een volledige dertiende maand. Het universitair loopbaanbeleid krijgt een impuls. De CAO loopt tot 1 maart 2010. Het principeakkoord moet nog door de achterban van VSNU en bonden goedgekeurd worden.

In totaal gaan werknemers er over de looptijd van de CAO 9,65% op vooruit. Eind 2009 krijgen werknemers een eindejaarsuitkering van 8,3%, een volledige dertiende maand. Nu is de uitkering nog 3%, de verhoging vindt stapsgewijs plaats. Het maandloon gaat omhoog: op 1 januari in 2008 en 1 januari 2009 stijgt het loon met respectievelijk 1,75% en 1,6%. Daarnaast wordt in 2008 en 2009 een verlofdag ingezet om tweemaal 0,5% extra salarisverhoging te realiseren.

Jonge wetenschappers De zogenaamde tenure tracks - trajecten voor wetenschappers die tot een vaste aanstelling leiden- krijgen een plaats in de CAO. Jonge onderzoekers zonder vast contract krijgen een impuls om hun loopbaan te versterken. In 2008 en 2009 is jaarlijks een bedrag van 1.000 euro per zogeheten post-doc beschikbaar.

Loopbaanbeleid Nieuw zijn experimenten met functiecontracten. Wetenschappers kunnen op vrijwillige basis met hun werkgever afspraken maken over een flexibeler verdeling van hun onderwijs en onderzoekstaken. De CAO-partijen spreken een studie af naar levensfasenbewust personeelsbeleid dat in de volgende CAO het huidige seniorenbeleid zal vervangen.

Reacties Na drie weken onderhandelen hebben bonden en werkgevers een akkoord bereikt. VSNU-onderhandelaar Hugo Levie noemt het een ambitieus en uitgebalanceerd akkoord. `Alle werknemers gaan er flink op vooruit en we geven jonge wetenschappers een extra steun in de rug en universiteiten kunnen efficiënter werken.' Werknemerswoordvoerder Marieke van den Berg (ABVAKABO FNV) is tevreden met het bereikte resultaat. `Wij hebben ingezet op een concurrerende loonsverhoging om de sector aantrekkelijker te maken en daar zijn we goed in geslaagd.'