Energiebesparing snel rendabel

Expodia bv

Energiebesparing snel rendabel

s-Hertogenbosch, 5 februari 2007
Energie 2007, de vakbeurs voor besparen op energiekosten, zal van 9 t/m 11 oktober in de Brabanthallen s-Hertogenbosch worden gehouden. Grote en midzakelijke energieverbruikers kunnen op deze derde editie van de beurs terecht om nieuwe ideeën op te doen voor het terugbrengen van hun energiekosten. De prijzen van gas en elektriciteit zullen op termijn blijven stijgen. De afhankelijkheid van gas uit Rusland en de klimaatveranderingen zullen de overheid noodzaken om energiebesparende maatregelen op te leggen. Deze aspecten verklaren het succes van de beurs die Libéma organiseert samen met F&B, specialisten in energie en milieu, uit Hilversum.

Het bewustzijn groeit dat investeringen in het drukken van energiekosten al snel rendabel zijn bij de huidige energieprijzen. Op Energie 2007 kunnen grote en midzakelijke afnemers zich oriënteren waar hun mogelijkheden liggen om minder en goedkoper energie af te nemen.
Ze vinden er alles over profieloptimalisatie, het efficiënter maken van het productieproces, stoomtechniek, energiezuinige verlichting, isolatie, warmteterugwinning, persluchttechniek, energiezuinige motoren, monitoring, bemetering, energie-inkoop, zuinige klimaatinstallaties, EPA, noodstroomapparatuur..... Het afgelopen jaar was er veel belangstelling voor duurzame oplossingen zoals WKK-s, zonne-energie, bio-installaties en warmtepompen.

De beurs richt zich op energieverbruikers uit de industrie en vastgoed zoals uit de bouw, (basis)chemie, de grafische- en papierindustrie, gebouwbeheer, vastgoedontwikkeling, koel- en vrieshuizen, de kunststof- en rubberindustrie, de aardgas- en olie-industrie, de afval-verwerking, de levensmiddelenindustrie, de metalektro maar ook uit sectoren als de zorg, het onderwijs, gemeenten, grote dienstverleners en grotere MKB bedrijven in het algemeen.

De voorgaande editie heeft aangetoond dat de bezoekers van hoge kwaliteit zijn. 20% heeft een specialistische energiefunctie, van adviseur, coördinator tot inkoper, 16% is directeur, 15 % is technisch manager of industrieel ingenieur en 45% van de bezoekers gaat na de beurs investeren in besparende oplossingen met bedragen tot boven 2.500.000 Euro.

Naast de beurs, die met 140 aanbieders vorig jaar volledig was uitverkocht, biedt Energie 2007 drie congressen, de uitreiking van de Energie 2007 Award voor de best besparende onderneming, een facturenspreekuur, het Stoompaviljoen en het Duurzaam Bouwen Plein.

Energie 2007 wordt vakinhoudelijk ondersteund door een adviescommissie bestaande uit brancheverenigingen en andere vooraanstaande organisaties die zakelijke energieverbruikers en leveranciers van energie en besparende oplossingen vertegenwoordigen.