Nederlandse Islamitische Omroep

Persbericht

Leilat al-Qadr
De Leilat - al-Qadr, de heiligste van alle nachten, is net achter de rug en daarmee zijn de laatste tien extra speciale nachten van de Ramadan ingeleid. De meeste mensen weten nog wel dat in de Leilat al-Qadr de Koran voor het eerst is neergedaald. Ook is bekend dat de gebeden die deze avonden gedaan worden door de oprechte gelovige, verhoord zullen worden. De moskeeën zijn deze avonden dan ook een stuk voller dan normaal gesproken. Maar waar komt het verhaal achter de Leilat al - Qadr eigenlijk vandaan? En wat is de relevantie van de laatste tien nachten voor de huidige maatschappij? We besteden uitgebreid aandacht aan al deze aspecten met islamkenner Yassin El Fourkani.

Islamwijzer
De Marokkanen en de Turken hebben de handen ineen geslagen: op initiatief van het SMN (Samenwerkingsverband Marokkanen in Nederland) en de OIT (Inspraakorgaan Turken) werd er afgelopen vrijdag een nieuwe website gelanceerd: Islamwijzer.nl. De site is echter niet alleen bedoeld voor bovenstaande groepen. Het is de bedoeling dat 'iedereen die zich door de islam laat inspireren' op deze site haar mening kwijt zal kunnen in de vorm van bijdragen door journalisten, imams, columnisten, islamologen en alles wat daartussen valt. Of dit net zo'n belangrijk forum zal worden als sites zoals Wij Blijven Hier of Maroc.nl is de vraag. In Het Andere Geluid kunt u in ieder geval vast een indruk krijgen van de Islamwijzer met een verslag van de lancering van deze site in Amsterdam.

Vasten over de Grens
Elke dinsdag gedurende de Ramadan hoort u een aflevering van 'Vasten over de Grens'. Veel niet-islamitische Nederlanders komen voor hun werk of in hun vrije tijd in een islamitisch land terecht, soms voor langere tijd. Ook de maand Ramadan maken zij dan in dat land mee. Hoe ervaren zij de beleving van de helige maand om zich heen? Voor de laatste keer dit jaar hoort u hoe een niet-islamitische Nederlander de Ramadan beleeft, dit keer in Pakistan.

Het Andere Geluid wordt elke dinsdagavond uitgezonden op radio 5 tussen 22:00 - 23:00 uur