Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut

Nieuws
Workshop: Het IPCC na 2007?
10 oktober, KNMI, De Bilt
20 augustus 2007 - Nu het vierde assessment rapport van het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) verschenen is, is het tijd voor reflectie op het proces van totstandkoming: wat was er goed en wat zou nog beter kunnen?
Daarnaast lijkt het ook goed om vast na te denken over de vraag welke producten het IPCC in de toekomst zou moeten produceren. Daartoe organiseert de Nederlandse Coördinatiegroep IPCC op 10 oktober a.s. een discussiemiddag met als doelen 1. evaluatie van het IPCC proces en 2. een brainstorm over het vervolg.

Het voorlopige programma luidt:

13:00 ONTVANGST

13:30 Welkom en doel door Gerbrand Komen, voorzitter van de Nederlandse IPCC coördinatiegroep

13:45 Aad van Ulden (KNMI) De feitelijke gang van zaken bij het AR4, met nadruk op de NL betrokkenheid

14:10 Leo Meyer (MNP en Hoofd, Technical Support Unit IPCC werkgroep 3) Suggesties voor verbetering van het IPCC proces.

14:35 Ronald Flipphi (VROM) Wensen van het beleid

15:00 PAUZE

15:15 Henry Hooghiemstra (UvA) Visie van de wetenschap

15:40 Discussie

17:00 DRANKJES

Het definitieve programma zal eind augustus bekend gemaakt worden. De bijeenkomst is toegankelijk voor belangstellenden. In verband met de plaatsruimte is vooraanmelding vereist. Aanmelding kan geschieden door het zenden van een e-mail aan ipccnl@knmi.nl. Gegeven de beperkte ruimte en met het oog op een evenwichtige samenstelling van de deelnemers kan het nodig zijn selectie toe te passen. Indien u uw aanmelding voor 24 september instuurt zult u uiterlijk twee weken voor de workshop geïnformeerd worden over uw deelname.

Eerste uitgave: 10-08-07