NCRV

Mambapoint.tv

NCRV lanceert webstation over duurzame ontwikkeling en internationale samenwerking

Woensdag 10 oktober 2007

Op woensdag 10 oktober lanceert de NCRV www.mambapoint.tv, een webstation over internationale samenwerking en duurzame ontwikkeling. Het station is een platform voor grote en kleine initiatieven op het gebied van internationale samenwerking. Gewone Nederlanders die zich inzetten voor anderen ter plekke, of dit gewoon vanuit Nederland doen. Want zoân 30.000 Nederlanders nemen niet genoegen met het overmaken van een maandelijks bedrag, maar steken hun talent, geld of kennis in een eigen âgoed doelâ. Mambapoint.tv geeft deze Nederlanders een platform, om zo hun project te promoten, hun achterban te informeren en kennis uit te wisselen. Naast deze âviewer-createdâ-reportages maakt de redactie ook eigen programmaâs en reportages, al dan niet met gebruik van de bijdragen van de deelnemende projecten.

Evelien Bosch (26) wordt de presentator op Mambapoint.tv. Evelien heeft ruime tv- en radio-ervaring als verslaggever, redacteur en presentator bij onder meer BNN, MTV Nederland en Coolpolitics. Evelien: âNa MTV wilde ik reizen en mezelf tegelijkertijd ook nuttig maken. Samen met vrienden heb ik het plan opgevat om vrijwilligerswerk in Kenia, Tanzania en Malawi te doen. Maar dan niet op de conventionele manier. Wij willen daar promofilmpjes maken voor projecten die daar zelf geen mogelijkheden of geld voor hebben. En zo laten zien dat het meer is dan vliegjes op de ogen en bolle hongerbuikjes. Dat er ontzettend veel positiefs te melden is. Mambapoint.tv wil dit ook!â

Mambapoint.tv wordt mede mogelijk gemaakt door het NCDO, de Nationale Commissie voor Internationale Samenwerking en Duurzame Ontwikkeling.