Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis


* September

---

Prinses Máxima 10 oktober 2007 bij start Music Matters en Ieder kind een instrument

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden is woensdagmiddag 10 oktober in het Afrikaanderpark in Rotterdam aanwezig bij de start van Music Matters en Ieder kind een instrument.

Stichting Music Matters, de gemeente Rotterdam en de Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam (SKVR) willen met deze initiatieven mensen samenbrengen door het maken van muziek.

Music Matters is een stadsbreed programma waar kunstinstellingen, scholen, de gemeente en het bedrijfsleven uit Rotterdam en omgeving zich inzetten om culturen samen te brengen. Het programma richt zich vooral op kinderen en jongeren. Music Matters bouwt voort op bestaande muziekinitiatieven in Rotterdam. De zes ontwikkelde projecten versterken onder andere de Rotterdamse wijkorkesten, kinderkoren en het Rotterdams circuit van brassbands. Daarnaast is aandacht voor het ontwikkelen en presenteren van muziektalent in de eigen wijk.

Bij het onderwijsprogramma Ieder kind een instrument krijgen kinderen de kans een muziekinstrument te leren bespelen. De SKVR Muziekschool ontwikkelt samen met de gemeente Rotterdam een programma met muzieklessen voor de basisschool, waarin samenspel centraal staat.

Prinses Máxima woont de muzikale start van de projecten bij, waar ook het eerste muziekinstrument wordt uitgereikt.

24 september 2007
© RVD