Net4kids genomineerd voor Transparant Prijs 2007

Jaarverslagen charitatieve instellingen op hoger niveau

Amstelveen, 25 september 2007 - Net4Kids, het internetplatform voor kinderhulp is opnieuw genomineerd voor de Transparant Prijs. PricewaterhouseCoopers en Stichting Civil Society reiken deze prijs jaarlijks uit aan de Nederlandse fondsenwervende instellingen die het meest inzichtelijke en onderscheidende jaarverslag presenteren. Net4kids is dit jaar genomineerd in de categorie fondsenwerving middelgrote instellingen.

Juryvoorzitter Morris Tabaksblat maakt op 10 oktober in Madurodam bekend wie de winnaars zijn van de vier categorieën: vermogensfondsen, fondsenwerving tot 0,5 miljoen, fondsenwerving tussen 0,5 en 2,5 miljoen en fondsenwerving boven 2,5 miljoen euro. Eén van de organisaties is tevens overall prijswinnaar en ontvangt de Transparant Prijs 2007.

"Wij doen nu voor het derde jaar mee met de Transparant Prijs. Afgelopen jaar waren we eveneens genomineerd maar hebben we niet gewonnen. Dit jaar hebben we onze rapportage nog verder verbeterd. We hebben meer aandacht besteed aan de impact van de hulpverlening en hebben geprobeerd om de toegankelijkheid van het verslag zowel in vorm als in inhoud een stap verder te brengen. Naast internetpublicatie hebben we dit jaar daarom voor het eerst ook een papieren versie van het jaarverslag uitgebracht. Door het gedrukte verslag bovendien te combineren met een kalender willen we waarde toevoegen en aangeven dat het gaat om de toekomst van kinderen. Niet alleen om de resultaten uit het verleden", aldus Loek van den Boog, oprichter en voorzitter van Net4kids. "Wij staan als organisatie voor een persoonlijke benadering, transparantie en accountability. Onze 100% garantie geeft alle betrokken partijen, kinderen, donateurs en hulporganisaties de meeste voldoening en duidelijkheid. Deze herhaalde nominatie bevestigt dat we op de goede weg zijn."

Transparant Prijs

Donateurs worden bewuster en kritischer en willen steeds vaker weten hoe goede doelen hun geld besteden. Goede doelen staan midden in de samenleving en willen aan alle belanghebbenden verantwoording afleggen over hun activiteiten en bestedingen. Het jaarverslag is hiervoor het middel bij uitstek en wordt in toenemende mate mede hiervoor benut. Om de kwaliteit van de rapportage te vergroten en transparantie te bevorderen bestaat sinds 2004 de Transparant Prijs voor het beste charitatieve jaarverslag. De prijs is oorspronkelijk een initiatief van PricewaterhouseCoopers (PwC) en de Donateursvereniging. Vanaf 2007 wordt De Transparant Prijs door PwC georganiseerd in samenwerking met de Stichting Civil Society (SCS). Mede door de voorbeeldfunctie en het competitie-element draagt de Transparant Prijs bij aan kwaliteitsverbetering en positieve beeldvorming in en rondom de charitatieve sector. Rapportages worden onder meer beoordeeld op karakter en bezieling, transparantie over activiteiten die niet goed gingen of mislukt zijn, tijdigheid en resultaten.

Over Net4kids
Net4kids is een non-profit internetplatform dat potentiële donateurs verbindt met bijzondere kinderhulpprojecten in Afrika en Azië. De organisatie is gebouwd op vier pijlers: de gever kan zelf het te steunen (deel)project kiezen en krijgt daarover tweemaal per jaar persoonlijk terugkoppeling; 100% van de bijdrage gaat naar het project van keuze; alle bijkomende kosten worden gedragen door organisatiesponsoren en ter waarborg is er een niet-goed-geld-terug-garantie.

Met een vernieuwend business- en donatiemodel bereikt Net4kids donateurs die anders aan de zijlijn blijven staan. De 100% garantie en de concrete en betrokken steun stimuleren donateurs om méér te doen. Voor bedrijven biedt Net4kids een charity platform waarmee ze op praktische wijze invulling kunnen geven aan hun maatschappelijke betrokkenheid. Net4kids verleent daarbij ondersteuning voor het volledige traject, van strategie tot implementatie.

Voor meer informatie over Net4kids: www.net4kids.org.