Ingezonden persbericht


--- P E R S B E R I C H T ---

Rotterdam, 25 september 2007

Muziek doet ertoe in Rotterdam

Stadsbreed programma Music Matters op 10 oktober feestelijk van start

Music Matters. En zo is het maar net. Muziek dóet er toe en slaat een brug tussen culturen. De perfecte manier dus om participatie van alle mensen in de samenleving te bevorderen. Het programma Music Matters, dat zeker tot 2010 doorgaat, gaat 10 oktober om 13.00 uur feestelijk van start, in aanwezigheid van Hare Koninklijke Hoogheid Maximá, Prinses der Nederlanden. Kinderen en jongeren geven die dag voorproefjes van de verschillende projecten van Music Matters en maken van Rotterdam een muziekstad.

De projecten van Music Matters

Music Matters bouwt met nieuwe projecten voort op bestaande muziekinitiatieven in Rotterdam. Kunstinstellingen, scholen, de gemeente en het bedrijfsleven uit Rotterdam en omgeving zetten zich in om via muziek mensen samen te brengen, ongeacht hun achtergrond. Music Matters bestaat uit zes onderdelen:


· Music Matters Community Orchestra's & Choirs: uitbreiden en versterken van de Rotterdamse wijkorkesten en kinderkoren;


· Music Matters Marathon: kinderen in schoolverband laten kennismaken met muziekinstrumenten;


· Music Matters Brass Meets: stimuleren van het Rotterdamse brassbandcircuit en opleiden van nieuwe blazerssecties;


· VSB Music Matters Award en 'R Voices : jamsessies, masterclasses, wedstrijden en begeleiding voor de winnaars van talentenjachten;


· Music Matters in the Street: ontwikkelen en presenteren van muziektalent in je eigen wijk;


· Music Night: een festival waarbij Rotterdam zich presenteert als muziekstad. Tijdens de Music Night komen alle Music Matters projecten samen in een avondvullend muziekprogramma.

Music Matters richt zich vooral op kinderen en jongeren, maar wil álle Rotterdammers bereiken. In het programma werken onder andere samen: Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam (SKVR), World Music and Dance Centre (WMDC), Dienst Sport en Recreatie, Epitome Entertainment, Stichting Playground, De Doelen, Kunstgebouw, Kunst Onder Andere en Codarts. Music Matters wordt mogelijk gemaakt door: Dienst Kunst en Cultuur gemeente Rotterdam, VSB Fonds, Stichting DOEN en de Mondriaan Stichting.

Ieder kind een instrument

Naast Music Matters initieert de gemeente Rotterdam het onderwijsprogramma Ieder kind een instrument. Hiermee geeft de gemeente ieder Rotterdams kind de kans een muziekinstrument te leren bespelen. De SKVR heeft hiervoor een plan ontwikkeld en op 10 oktober wordt het eerste instrument uitgereikt. Ieder Kind een Instrument wordt mogelijk gemaakt door: Dienst Jeugd, Onderwijs en Samenleving en Dienst Kunst en Cultuur van de gemeente Rotterdam.

Aftrap Music Matters en Ieder kind een instrument

Datum: 10 oktober 2007

Tijd: 13.00 - 14.45 uur

Plaats: Afrikaanderpark aan het Afrikaanderplein in Rotterdam


---



Ingezonden persbericht