Ingezonden persbericht


Praktijkdag 'Werk maken van duurzaam inkopen' in Nieuwegein

PERSBERICHT

'Werk maken van duurzaam inkopen', praktijkdag voor (semi-)overheden, bedrijven, beleidmakers, politici en maatschappelijke organisaties.

Locatie : Nieuwegein Business Center, Nieuwegein (zie routebeschrijving op www.n-b-c.nl) Datum : woensdag 10 oktober 2007, 9.30u - 17.00u
Organisatie : COS Nederland, Provinciale Milieufederaties, Stg. Natuur en Milieu, Milieudefensie, Ver. Klimaatverbond Nederland. Voor : (Semi-) overheden (bestuurders, ambtenaren en politiek); maatschappelijke organisaties; bedrijven; Toegang : 100 euro of 50 euro (NGO's en leden Klimaatverbond) inclusief lunch (media op vertoon van perskaart kostenloos)

Voor meer informatie en aanmelden zie www.duurzaaminkopendag.nu
---

Woensdag, 10 oktober vindt in Nieuwegein de tweede landelijke praktijkdag Duurzaam Inkopen plaats. Inschrijven voor deelname aan deze dag kan nog steeds. De praktijkdag is er voor iedereen met interesse in duurzaam inkopen.

Jaarlijks kopen Nederlandse overheden voor veertig miljard euro in aan producten en diensten. Voor maar een klein deel gebeurt dit duurzaam, bijvoorbeeld in de vorm van groene energie, eerlijke koffie, duurzaam bouwmateriaal of biologische catering. In 2010 dienen gemeenten en provincies voor de helft duurzaam in te kopen. De nationale overheid wil duurzaamheid dan zelfs bij alle inkopen als zwaarwegend argument mee laten wegen.

COS Nederland, de Prov.Milieufederaties, Stg. Natuur en Milieu, Milieudefensie en de Ver. Klimaatverbond Nederland organiseren deze praktijkdag over duurzaam inkopen voor bestuurders en medewerkers van overheden (rijk, provincies, gemeenten, waterschappen). Ook maatschappelijke organisaties en bedrijven zijn welkom. De praktijkdag besteedt volop aandacht aan ervaringen en aspecten van duurzaam inkopen in de dagelijkse praktijk. Zowel beleid als de uitvoering van duurzaam inkopen komen ruimschoots aan bod.

Met deze Praktijkdag willen de initiatiefnemers laten zien dat duurzaam inkopen niet alleen moet, maar dat het ook loont en inspirerend kan zijn om mee aan de slag te gaan. Het doel is om zoveel mogelijk overheden en bedrijven te stimuleren hun inkoopbeleid te verduurzamen. De Praktijkdag biedt daarvoor tal van praktische handvatten in de vorm van workshops en een uitgebreide bedrijvenmarkt waar meer dan 45 bedrijven hun duurzame productaanbod presenteren. Van groen vervoer tot duurzame natuursteen en biologische catering, van klimaatvriendelijke computers tot fair trade bedrijfskleding en verantwoord papier.

Programma en inschrijven

Naast plenaire inleidingen en discussies kunnen deelnemers kiezen uit een keur aan workshops en is er een uitgebreide bedrijvenmarkt waarop een scala aan bedrijven die duurzame producten leveren, zich presenteert. Het programma van de praktijkdag is te vinden op de website. www.duurzaaminkopendag.nu Deelnemers aan de dag melden zich aan via de website en geven daarbij hun voorkeur voor de verschillende workshops aan. In het programma o.a.:
Video-interview met minister Jacqueline Cramer
Inleiding over overheidsbeleid als stimulans voor duurzaam ondernemerschap Prijsuitreiking Benchmark Duurzaam Inkopen
Drie rondes met elk 5 verschillende workshops
Bedrijvenmarkt, bilogische proeverij en eco-lunch
Slotdebat met politiek, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties.

Einde persbericht

Algemene informatie: Vivianne Hahn, 06 - 14912519
Pers en publiciteit: COS Nederland, Tabe Jorritsma, T: 078-6390475 E: t.jorritsma@cosnederland.nl,

---- --