Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Prinses Máxima aanwezig bij feestelijke start van Music Matters

Music Matters (muziek doet ertoe) in Rotterdam. En zo is het maar net. Muziek dóet er toe en slaat een brug tussen culturen. De perfecte manier dus om participatie van alle mensen in de samenleving te bevorderen.

Voorproefjes van verschillende projecten
Het programma Music Matters, dat zeker tot 2010 doorgaat, gaat 10 oktober in het Afrikaanderpark om 13.00 uur feestelijk van start, in aanwezigheid van Hare Koninklijke Hoogheid Máxima, Prinses der Nederlanden. Kinderen en jongeren geven die dag voorproefjes van de verschillende projecten van Music Matters en maken van Rotterdam een muziekstad.

Foto prinses Máxima
Prinses Máxima

Voortbouwen op bestaande muziekinitiatieven
Music Matters bouwt met nieuwe projecten voort op bestaande muziekinitiatieven in Rotterdam. Kunstinstellingen, scholen, de gemeente en het bedrijfsleven uit Rotterdam en omgeving zetten zich in om via muziek mensen samen te brengen, ongeacht hun achtergrond. Music Matters bestaat uit zes onderdelen:
" Music Matters Community Orchestra's & Choirs: uitbreiden en versterken van de Rotterdamse wijkorkesten en kinderkoren;
* Music Matters Marathon: kinderen in schoolverband laten kennismaken met muziekinstrumenten;

* Music Matters Brass Meets: stimuleren van het Rotterdamse brassbandcircuit en opleiden van nieuwe blazerssecties;
* VSB Music Matters Award en 'R Voices : jamsessies, masterclasses, wedstrijden en begeleiding voor de winnaars van talentenjachten;
* Music Matters in the Street: ontwikkelen en presenteren van muziektalent in je eigen wijk;

* Music Night: een festival waarbij Rotterdam zich presenteert als muziekstad. Tijdens de Music Night komen alle Music Matters projecten samen in een avondvullend muziekprogramma.

Music Matters richt zich vooral op kinderen en jongeren, maar wil álle Rotterdammers bereiken.

Ieder kind een instrument
Naast Music Matters start de gemeente Rotterdam het onderwijsprogramma 'Ieder kind een instrument'. Hiermee geeft de gemeente ieder Rotterdams kind de kans een muziekinstrument te leren bespelen. De SKVR heeft hiervoor een plan ontwikkeld en op 10 oktober wordt het eerste instrument uitgereikt.