Gemeente Zwolle

Zwolle schrijft stadsregels tegen bedreiging en intimidatie

Datum uitgave Wijzerbericht: 10/03/2007

Gespreksavond over fatsoen op 10 oktober, Thomas a Kempiscollege

Gespreksavond van de werkgroep

Zwolle kent sinds 2006 het project bedreigingen en intimidatie op de werkplek. Doel is dat instellingen in Zwolle duidelijk maken aan de samenleving dat bedreiging en intimidatie van alle bij deze instellingen betrokken personen niet wordt geaccepteerd. Het project heeft geleid tot een proces van bewustwording, uitwisseling van kennis en ervaring en een sterk verbeterde procedure om meldingen over intimidatie en bedreigingen. Zie voor meer informatie de link 'Veilig werken in Zwolle' onderaan deze pagina.

Maar niet alleen de 140 aangesloten instellingen hebben te maken met bedreigingen en intimidatie. Wat zij op de werkvloer ervaren, maken anderen mee op straat, in het verkeer, in de winkel...

Daarom houdt de werkgroep op 10 oktober van 19.30 tot 22.00 uur een gespreksavond over dit thema, om de discussie te verbreden en als lokale samenleving tot een conclusie te komen: waar ligt onze grens en wat moet er gebeuren om het fatsoen fatsoenlijk te houden. Die avond wordt ook de aanzet gepresenteerd voor tien Zwolse Stadsregels tegen bedreiging en intimidatie. Hiervoor wordt door de gemeente en dagblad de Stentor een enquête gehouden.

De gespreksavond wordt gehouden in de aula van het Thomas a Kempiscollege aan de Schuurmanstraat 1. Iedereen is van harte welkom. Wie mee wil denken over de stadsregels kan zijn of haar ideeën kwijt op de site www.destentor.nl/zwolle/ (zie de link onderaan deze pagina).