Ingezonden persbericht


PERSBERICHT MILITARY BOEKELO-ENSCHEDE 2007

Twentse Topsporttalenten op de Military Boekelo-Enschede 2007

Woensdag 10 oktober organiseert Het Stedelijk Lyceum een studiedag voor al haar LOOT-leerlingen. Meer dan 220 leerlingen die vallen onder de regeling Landelijk Overleg Onderwijs en Topsport nemen hieraan deel.

De studiedag wordt in samenwerking met het Olympisch Netwerk Twente gehouden op het hoofdterrein van het topsportevenement Military Boekelo. Het begrip "Mental Training en Coaching" zal het centrale thema zijn en wordt onder verantwoordelijkheid van het Mental Training en Coaching Center (MTCC) uit Groningen ten uitvoer gebracht.

Voorname spreker namens MTCC is de zeer ervaren sportpsycholoog Hardy Menkehorst. Hij verzorgt sinds 1986 mentale training voor topsporters en topsportteams op internationaal en olympisch niveau. Daarnaast is hij actief als opleider van bondscoaches en trainers op het gebied van mental training.

Na de opwarmronde van de voorzitter van Sport Support Twente en ex jachtvlieger Wim Nieuwland over "Hoe bereidt een jachtvlieger zich voor op zijn missie?" zal Hardy Menkehorst het estafettestokje overnemen en de overstap maken naar de voorbereiding van de topsporter op zijn of haar ultieme prestatie.

De aanzetten van dit verhaal zullen later op de dag in parallelle workshops worden uitgewerkt. Tevens lopen alle leerlingen een gedeelte van de cross onder deskundige begeleiding om te zien en te horen hoe ruiter en paard de hindernissen te lijf gaan.

De dag wordt afgerond voor de leerlingen met een masterclass van Mareille Schröder, het hippische topsporttalent van onze regio. Samen met drie hippische lootleerlingen zal ze een masterclass geven onder regie van Manfred Kamphuis de manager van het Olympisch Netwerk Twente.

Trainers, begeleiders en relaties van onze LOOT-leerlingen zijn uitgenodigd om deze dag mee te maken. Voor deze groep is er afsluitend een aangeklede borrel om elkaar te ontmoeten, herinneringen op te halen aan 15 jaar LOOT op het Stedelijk Lyceum en de presentatie van de Euregionale Sport Website voor de sport mee te maken.


---



Ingezonden persbericht