Gemeente Vlaardingen


Aan de slag met kinderrechten

04 oktober 2007

Op woensdagochtend 10 oktober a.s. ontvangt wethouder van onderwijs Anny Attema zon 60 leerlingen van basisschool Het Anker op het gemeentehuis van Vlaardingen. Een aantal leerlingen van de groepen 7 en 8 presenteert hier de strips die zij hebben gemaakt over het thema Kinderen en Geweld.

De afgelopen weken hebben de leerlingen van alle groepen van Het Anker zich verdiept in het thema kinderrechten wereldwijd. Dit in het kader van het project Kindkracht 10! Kinderrechten Wereldwijd dat het Platform Ander Vlaardingen en COS Rijnmond & Midden Holland, centrum voor internationale samenwerking dit najaar met een aantal Vlaardingse basisscholen uitvoeren. Met behulp van speciale leskranten en werkbladen, een leskist Afrika en een gastspreker, hebben de leerlingen in de klas geleerd welke kinderrechten er zijn, waarom er speciale rechten voor kinderen zijn en hoe het zit met de rechten van kinderen in Nederland en in Afrika. In de groepen 7 en 8 is daarnaast aandacht besteed aan schendingen van de rechten van kinderen en geweld tegen kinderen. Ter afsluiting van het project hebben deze leerlingen in groepjes een eigen strip gemaakt over kinderen en geweld. Deze strips worden op woensdag 10 oktober aangeboden aan de wethouder onderwijs van Vlaardingen, mevrouw Anny Attema.

Begin november nemen de Van Kampenschool en sbo Kameleon het stokje over en voeren het project uit op hun school. Andere basisscholen die interesse hebben voor dit project, kunnen contact opnemen met COS Rijnmond & Midden Holland, Marjonel van Hooft , tel. 010 2755955, e-mail m.vanhooft@cosrmh.nl.

Het project Kindkracht 10! Kinderrechten Wereldwijd maakt onderdeel uit van de Campagne Kindkracht 10! in het basisonderwijs 2007 en is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Plan Nederland.