Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
8 oktober 2007

Hoge ambities met Norm voor de Jeugd op Zuid

Ieder kind en iedere jongere kan in Rotterdam-Zuid het maximale uit zijn of haar talent halen. Hij of zij krijgt een coach of mentor als de ouder(s) of verzorger(s) onvoldoende opvoeden en doorloopt tenminste één geslaagde maatschappelijke stage. Dit is een greep uit de Norm voor de Jeugd op Zuid die bestaat uit zeven ambities.

Op 10 oktober 2007 sluiten alle onderwijsinstellingen in het voortgezet en beroepsonderwijs op zuid, de Stichting Pot met Goud op Zuid, het Sociaal Platform Rotterdam en Rotterdam Vakmanstad/skillcity een coalitie met de partners van het Pact op Zuid (wooncorporaties, deelgemeenten en de gemeente) om deze hoge ambities te realiseren.

Doel is om kinderen en jongeren die op zuid opgroeien optimale kansen te bieden om zich te ontplooien en hen perspectief te bieden zodat ze opgroeien tot actieve stadsburgers.

De Norm voor de Jeugd op Zuid is het gezamenlijke antwoord op een analyse dat niet ieder kind dezelfde kansen krijgt. Met de norm willen de coalitiepartners het voortijdig schooluitval tegengaan, de aanwas van overlastgevende jongeren verminderen en de jeugd meer ontwikkeltijd en persoonlijke begeleiding bieden. Die urgentie vraagt om dit integraal aanbod te doen aan kinderen en jongeren, waarbij diverse partners samen met de ouders hen perspectief bieden. Maatschappelijke stages zijn onderdeel van de Norm voor de Jeugd op Zuid. Het Pact op Zuid biedt de regering aan om op Rotterdam-Zuid de maatschappelijke stages verder te ontwikkelen.

De Norm voor de Jeugd op Zuid is onderdeel van de Zuid Pakt Uit!-week (8 tot en met 13 oktober 2007). In deze week vieren de deelgemeenten Feijenoord, IJsselmonde en Charlois, Gemeente Rotterdam en de wooncorporaties Woonbron, De Nieuwe Unie, Com·wonen, Vestia en WBR samen met de bewoners van Zuid en de rest van Rotterdam de eerste verjaardag van het Pact op Zuid. De Zuid Pakt Uit!-week laat zien dat alle partners van het pact op Zuid keihard werken aan de verbetering van Rotterdam-Zuid. De week is gevuld met resultaten: opleveringen, ondertekeningen, openingen en eerste palen. Ook de beleidsmakers en bewoners van Noord en Zuid worden niet vergeten in het feestprogramma. Voor meer informatie zie www.pactopzuid.info.

Noot voor de redactie/