Gemeente Beverwijk


08-10-2007 Wethouder Frowijn slaat eerste paal Waterwijk Noord

Wethouder Frank Frowijn slaat op woensdag 10 oktober 2007 om 16.00 uur de eerste paal voor het deelplan Waterwijk Noord in de wijk Broekpolder. Ook spreekt hij de toekomstige bewoners toe en vertelt wat meer over de wijk en de omgeving waarin zij komen te wonen.

Waterwijk is het laatste grote deelgebied in de Broekpolder en ligt geheel binnen de gemeentegrenzen van Beverwijk. Waterwijk bestaat uit twee delen: noord en zuid; deze twee delen vormen de vleugels van een vlinder; het lijfje wordt gevormd door de Multi Functionele Accommodatie waarin twee basisscholen, een kinderdagverblijf, naschoolse opvang en een volwaardige sportvoorziening komen. Totaal worden in Waterwijk 502 woningen gebouwd, waarvan in Noord ruim 200. Waterwijk Noord is een gemêleerde wijk met vrijstaande woningen, twee-onder-een kapwoningen, rij- en hoekwoningen en hofwoningen.

Waterwijk is een deel van de Broekpolder waar ook de voorzieningen van de Multifunctionele Accommodatie om de hoek liggen, waarin twee basisscholen, een kindercentrum en een goede sportaccommodatie worden gehuisvest. Even verderop ligt de Citadel, het centrum van de Broekpolder met een supermarkt en daaromheen vele dagwinkels en horeca. Verder opent in 2009 het Sociaal Medisch Centrum haar deuren. Waterwijk Noord is daarmee het plandeel in de Broekpolder dat het meest centraal ligt ten opzichte van alle voorzieningen.

De Broekpolder is een woonwijk in wording waarin de gemeenten Beverwijk en Heemskerk samen met de GEM Broekpolder en de ontwikkelaars een plezierige woonomgeving creëren. Het resultaat van de inspanningen is overal in de Broekpolder zichtbaar. Het plandeel de Lanen is al enkele jaren in gebruik en oogt volwassen, terwijl ook de Citadel en het Waterbalkon hun uiteindelijke gezicht laten zien. Langs het spoor ligt plandeel de Ladder dat zich razendsnel ontwikkelt. Volgens wethouder Frowijn is de Broekpolder een prachtige, ruim opgezette wijk vol variatie in de woningbouw. Dat karakter moet doorgetrokken worden bij de ontwikkeling van de laatste wijken. De colleges van Beverwijk en Heemskerk willen de wijk afmaken zoals hij bedoeld is en zoals hij tot op heden is gerealiseerd; een wijk van hoge kwaliteit.