Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Military Boekelo organiseert Military Kids Day

Kinderen ontmoeten sterkste en beroemdste paarden ter wereld

Enschede, 8 oktober 2007 ­ Op woensdag 10 oktober aanstaande organiseert Military Boekelo, één van de grootste paardensportevenementen in Europa, de Military Kids Day. Kinderen tussen vier en twaalf jaar oud krijgen de kans de mooiste, grootste en sterkste paarden ter wereld van heel dichtbij te bekijken. Daarnaast worden er nog vele andere activiteiten georganiseerd.

Op deze speciale dag kunnen ze een kijkje nemen in de stallen van vele beroemde wedstrijdpaarden. Daarnaast geven medewerkers van Manege de Barlo uit Goor een demonstratie paardenverzorging voor kinderen vanaf 8 jaar. Kinderen tot en met 7 jaar kunnen een rondje rijden op een echte pony. Maar dat is nog niet alles wat er op het programma staat. Speciaal voor de leden van de Kidsclub vanaf 8 jaar rijdt er woensdagmiddag een huifkar over de ruim 55 hectares die het Military-terrein groot is.

Hennie Ardesch, woordvoerder Military Boekelo: "Dit jaar hebben we veel aanmeldingen voor de Kids Day gekregen. Binnen twee dagen was al het maximum van 500 aanmeldingen bereikt en moesten we de inschrijving sluiten." Dat het zo'n grote opkomst is, verbaast Ardesch niks. "Het is een dag die je als echte paardenfan of pony-liefhebber niet mag missen. Kinderen kunnen heel dichtbij de allerberoemdste paarden van de wereld komen. Iets wat je misschien maar één keer in je leven meemaakt."

Over Military Boekelo
Military Boekelo is een internationale eventingwedstrijd in Nederland. Iedereen, zelfs mensen die amper weten dat een paard vier benen heeft, kent het evenement. Dit jaar beleeft de Military Boekelo haar 37e editie. Dit landelijke evenement met het gemoedelijke Twentse karakter is het op één na grootste buitenevenement van Nederland. Jaarlijks verwelkomt het mega- paardenevenement rond de 75.000 bezoekers en ieder jaar stijgt het aantal bezoekers. Bekende ruiters vanuit de hele wereld, waaronder de wereld en europees kampioen, nemen deel aan dit spectaculaire paardensportevenement van ongekende allure. De Military Boekelo vindt plaats van 11 oktober tot en met 14 oktober 2007. Voor meer informatie en kaartverkoop, kijk op www.cciboekelo.nl

Noot voor redactie,