Gemeente Sittard-Geleen


PERSBERICHT/UITNODIGING Gemeente Sittard-Geleen

Sittard-Geleen organiseert symposium voor ondernemers

Sittard-Geleen, 8 oktober 2007 - De gemeente Sitttard-Geleen organiseert woensdag 10 oktober een symposium met als titel: 'Iedereen doet mee, het duizend arbeidskrachtenplan'.

De economie in de Westelijke Mijnstreek floreert. Veel bedrijven, groot, middelgroot en klein, zoeken personeel. De vraag die steeds vaker gesteld wordt is: waar moet dat personeel vandaan komen? Want ten gevolge van vergrijzing en afname van de bevolking zijn er wellicht minder arbeidskrachten beschikbaar.

Tijdens het symposium proberen de aanwezigen een antwoord te zoeken op deze vraag. In het eerste deel van het programma wordt aangegeven hoe de arbeidsmarkt in de regio zich de komende vijf jaar ontwikkelt. Werkgevers gaan vervolgens in op knelpunten in de personeelsvoorziening bij bedrijven en bieden nieuwe strategieën om personeelsknelpunten op te lossen. De presentaties worden afgewisseld met enkele baanbrekende voorbeelden van hoe je als bedrijf personeelsvoorziening en mobiliteit kunt combineren.

Uiteraard krijgen de aanwezige ondernemers zelf uitgebreid de kans om in te gaan op het arbeidsmarktprobleem.

Het symposium dient ter ook de voorbereiding op het bezoek dat de minister van Sociale Zaken, Piet-Hein Donner en de staatssecretaris, Ahmed Aboutaleb, brengen aan Sittard-Geleen op 15 oktober. Het is de bedoeling dat tijdens de bijeenkomst op 10 oktober afspraken gemaakt worden die vervolgens vijf dagen later met de minister en de staatssecretaris worden besproken.


---


Noot voor de redactie,