Persbericht


Op woensdag 10 oktober gaan alle leerkrachten in het openbaar primair onderwijs in de gemeente Hoogeveen een sportieve studiedag volgen. Het nieuwe sportcentrum Maxx is hiervoor de hele dag afgehuurd. Op die dag presenteren de vakleerkrachten gym het vakwerkplan Bewegingsonderwijs. Er zijn diverse workshops waarin informatie wordt gegeven over bewegen en leren. De heer dr. A. Buisman sportpedagoog, is o.a. uitgenodigd om een lezing te geven over hoe kinderen sport beleven.

Sport, bewegen en leren is onlosmakelijk met elkaar verbonden. De basis voor een actieve deelname aan sport en bewegingsactiviteiten moet al op jonge leeftijd geleerd worden: de basisschoolperiode. De gymlessen op de basisschool zijn gericht om kinderen zo vroeg en goed mogelijk op een verantwoorde, plezierige manier leren te sporten en te bewegen.

De studiedag wordt geopend door Mieke Zijl van Sport werkt in Drenthe. Zij geeft een uitleg over het programma Sport werkt. Leerkrachten in de gemeente Hoogeveen kunnen aan dit programma deelnemen. Een leerkracht die sport is ook een goed voorbeeld voor leerlingen. Daarna gaan groepen leerkrachten zelf aan de slag met bewegen. Er zijn een aantal workshops, die gaan over de relatie bewegen en leren. De collega vakleerkrachten gym oefenen met de leerkrachten verschillende lessen over de opbouw van gymlessen aan de hand van het vernieuwde vakplan bewegingsonderwijs. De kinderen leren hierdoor op een plezierige manier de basisprincipes en regels van de diverse sporten.



Gemeente Hoogeveen

---- --