Gemeente Beek


Peter Coumans uitgeroepen tot Beekse ondernemer van het jaar

Beek, 9 oktober 2007

Zoals elk jaar heeft burgemeester Cremers aan de start van de Bedrijvenkontaktdagen in Maastricht de Beekse ondernemer van het jaar bekendgemaakt. Dit jaar is de prijs naar Peter Coumans van Coumans Installaties gegaan.

De award bestaat uit een bronzen beeld, ontworpen door kunstenaar Marco Juriën. De award is een wisseltrofee die na afloop van het jaar overgaat op de volgende winnaar. Als aandenken krijgt de winnaar een replica met inscriptie op een kleinere schaal, eveneens vervaardigd door Marco Juriën.

Voor de keuze van de ondernemer van het jaar is een jury ingesteld die een gemotiveerde keuze bekend maakt aan het college van B&W. De jury bestaat uit vertegenwoordigers van de 4 ondernemersverenigingen in de gemeente Beek. Het is de zesde keer dat de award is uitgereikt.

Peter Coumans uitgeroepen tot Beekse ondernemer van het jaar.

Peter Coumans, Coumans Installaties, Kapelstraat 76, 6191 RG Beek, tel: 046-4280404 is verkozen tot Beekse ondernemer van het jaar 2007 op grond van de volgende bevindingen van de jury:


* Peter Coumans heeft in ruim 13 jaar een mooi en compleet bedrijf opgebouwd. Gestart vanuit een agrarische achtergrond heeft hij tijdig de bakens weten te verzetten en in een verantwoord tempo een bedrijf met een gedegen reputatie opgebouwd.
* Continu is hij op zoek naar kansen waar hij de expertise van zijn bedrijf en zijn mensen optimaal kan benutten. Hij slaat daarbij ook nieuwe wegen in, zoals blijkt uit de start van een transportbedrijf specifiek in zijn segment en investeringen in de onroerend goed sector.

* Hij blinkt daarbij uit door de hoogst mogelijke kwaliteit van het geleverde werk, maar ook door de inzet van uitstekend door hem opgeleid personeel.

* Hij is innovatief in een branche waar stilstand achteruitgang is door o.a. de ontwikkeling van een Climarad systeem voor maximale binnenluchtkwaliteit en energiebesparing en door toepassing van gescheiden rioleringssystemen.

* Zijn reclame-uitingen vallen bijzonder in het oog en als ondernemer staat hij door het aanbieden van efficiënte totaalpakketten, effectieve onderhoudscontracten en een 24 uurservice, voor 100% achter zijn product en dienstverlening.

Vorig jaar ging de award naar Henk Smeets (HP Groep). Eerder werden Frank Hoen (Netpresenter), René Boonstra (Uitgaanscentrum Mondial), Maurice Martens (Martens BV) en John Paes (Technomed Europe) verkozen.