Gemeente Schiedam


Oktober

Schiedam betrekt bewoners opnieuw bij voorbereiding jaarwisseling

10 oktober 2007

Tijdens de komende jaarwisseling volgt de gemeente Schiedam dezelfde procedure als afgelopen jaar. Toen verliep de jaarwisseling vrijwel probleemloos. Per wijk werd één vergunning afgegeven om kerstbomen in te zamelen en te verbranden. In verschillende wijken werd gebruik gemaakt van deze mogelijkheid.

Ook dit jaar wordt voor de wijken Noord, Zuid, Oost en West elk één stookontheffing verleend om op een nader te bepalen, veilige plaats kerstbomen te mogen verbranden. De houders van de vergunning krijgen de taak om toe te zien op een ordelijk verloop van het verzamelen en verbranden van de bomen. Zij fungeren als aanspreekpunt. Mochten zich problemen voordoen, dan kunnen zij rekenen op de steun van de politie. Het doel is om de jaarwisseling en de dagen ervoor in een goede sfeer te laten verlopen.

Wie voor een ontheffing in aanmerking wil komen, kan tot eind oktober een aanvraag indienen bij de gemeente Schiedam. Er gelden wel enkele spelregels, waarvan dit de belangrijkste zijn:

* Ontheffinghouders dienen van onbesproken gedrag te zijn.
* Zij fungeren als aanspreekpunt voor zowel gemeente, politie en brandweer, als ook voor buurtgenoten.

* De ontheffinghouder en zijn team kunnen ná de kerst aan de slag om het mooiste vreugdevuur van Schiedam op te bouwen.
* In de vergunde brandstapels mogen uitsluitend kerstbomen worden verwerkt. Het gebruik van sloophout, autobanden en andere materialen is niet toegestaan.

* Uiteraard is diefstal van kerstbomen niet toegestaan.

Brandstapels waarvoor geen ontheffing is verleend, zijn niet toegestaan en daartegen zal dan ook worden opgetreden. Er zal op worden toegezien dat iedereen zich aan deze spelregels houdt.

Aanvragen voor een stookontheffing kunnen worden aangevraagd, telefonisch of schriftelijk bij de gemeente Schiedam, afdeling Veiligheid, dhr. Zeebregts 010-246 5848 of dhr. Caris, 010-246 5814.