Gemeente Hattem

Hattem, Heerde en Oldebroek verstevigen samenwerking

Hattem, Heerde, Oldebroek, 10 oktober 2007 - Gemeenten krijgen de komende jaren te maken met ingrijpende veranderingen, die bovendien vragen om forse investeringen. De gemeenten Hattem, Heerde en Oldebroek willen daarom intensiever gaan samenwerken. De drie colleges hebben in een notitie voor de drie gemeenteraden een voorstel neergelegd om die samenwerking te onderschrijven. Zij zoeken die samenwerking vooral op ict-gebied, maar willen ook hun bedrijfsvoering op dezelfde manier gaan organiseren. Met een gezamenlijke aanpak kunnen de drie gemeenten beter op de ontwikkelingen inspelen.

Samen sterk
Hattem, Heerde en Oldebroek gaan samen aan de slag met het realiseren van de doelen op het gebied van digitale dienstverlening. Daarbij kan worden gedacht aan het gezamenlijk opbouwen van basisregistraties per gemeente en het verbeteren van de dienstverlening via internet. Voor de drie gemeenten betekent dit een forse verandering. Door samen te werken kunnen de drie gemeenten elkaars deskundigheid gebruiken, maar hebben zij ook meer financiële mogelijkheden om de veranderingen goed en efficiënt door te voeren. Daarnaast blijven de gemeenten actief in diverse regionale samenwerkingsverbanden.

Goede basis
In de afgelopen jaren werkten Hattem, Heerde en Oldebroek op een aantal fronten al samen, zoals het bedrijventerrein Hattemerbroek. Ook sloten zij gezamenlijk contracten af voor onder meer het leerlingenvervoer en de schoonmaak van gemeentelijke gebouwen. De positieve ervaringen hiermee vormen een goede basis voor volgende stappen. Rond de jaarwisseling is bekend hoe de samenwerking verder vorm krijgt.


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met

Gemeente Hattem: Peter Sips, communicatieadviseur, telefoon (038) 443 16 77 Gemeente Heerde: Marten Venema, communicatieadviseur, telefoon (0578) 69 94 93 Gemeente Oldebroek: Lia Kleijer, beleidsmedewerker communicatie, telefoon (0525) 63 82 70