WunderWorks trekt investeringskapitaal aan

10/10/2007 09:59



WunderWorks B.V.



Nederlandse start-up gaat producten voor groepssamenwerking en interactie leveren.

Amsterdam, 10 oktober 2007

WunderWorks BV, een 'software and solutions' bedrijf, dat zich richt op multi-user interaction en samenwerking, trekt twee Nederlandse investeringsmaatschappijen als investeerder aan; MKB & Technofondsen Flevoland en Regionaal Economisch Ontwikkelings Flevoland (ReOF).

WunderWorks werd in 2005 opgericht door Mels Nieuwenhoven, die een toenemende behoefte aan interactieve elektronische samenwerkingsoplossingen voorzag. Begin 2006 voegde zich mede-investeerder en CEO Arpàd Gerecsey bij het team om deze visie verder uit te werken. In de afgelopen 1,5 jaar heeft het R? team van WunderWorks de technologie ontwikkeld die het mogelijk maakt groepen mensen tegelijkertijd in softwaretoepassingen en games te laten werken. Hierdoor wordt de groepsinteractie sterk verbeterd. De oplossingen van WunderWorks werken in zowel in fysieke groepssessies, als online.

WunderWorks biedt een softwareomgeving aan die meerdere gebruikers toestaat door middel van eigen randapparatuur (variërend van draadloze muizen, bluetooth devices, interactieve whiteboards, netwerkconnecties, teken-tablets, Wiimotes(R), etc) op één PC aan te sluiten. Vervolgens kan iedere gebruiker samenwerken in de verschillende software toepassingen. Al deze toepassingen zijn gebaseerd op de platformonafhankelijke MUSLTM architectuur (Multi-User, Single Location), die WunderWorks, onder meer, in samenwerking met TNO, Universiteit van Utrecht en Hogeschool InHolland heeft ontwikkeld.

De eerst verkrijgbare toepassing is de betaversie van WunderPoint(R), een Microsoft PowerPoint(R) plug-in waarmee de presentator de eigen presentaties interactief kan maken, om zo "live" feedback van het publiek te krijgen tijdens de presentaties. Een aantal nieuwe producten wordt binnenkort gelanceerd. Diverse klanten, waaronder IBM Nederland, VNU, Rijkswaterstaat(Dynavision), Van Den Kolk evenementen en Hogeschool InHolland hebben de sterk verbeterde groepsresultaten van deze interactietechnologie al ervaren. WunderWorks heeft inmiddels een aantal patentaanvragen ingediend.

"De inzet van de WunderWorks toepassingen heeft de groepsdynamiek binnen onze teams, en vervolgens de groepsproductiviteit, zeer sterk verbeterd," laat Theo Versnel van Dynavision weten.

"In de afgelopen vijftig jaar is een ongelofelijk aantal elektronische toepassingen voor individuele gebruikers gemaakt. Maar als leden van verkoopteams, directies, ontwerpers, studenten of willekeurig welke andere groep, bij elkaar komen, kunnen ze die toepassingen niet samen gebruiken. Ze zijn namelijk slechts voor één persoon gemaakt! Van nu af aan kunnen alle deelnemers, of ze nou fysiek aanwezig zijn in één groep of over meerdere locaties verspreid zitten, op hetzelfde scherm samenwerken. Dit scheelt enorm veel tijd, vergroot het onderling begrip en verbetert het resultaat van de bijeenkomst aanzienlijk, zoals onze eerste klanten, waaronder IBM en Rijkswaterstaat, al regelmatig ervaren.", zegt CTO Nieuwenhoven.

Het Wunderworks management team wordt ondersteund door een professionele Raad van Advies, waaronder Prof. Dr. Mark Overmars, Universiteit van Utrecht, Drs. Aldebert Wiersinga MBA/MBI, Managing Partner en Martijn Kruiswijk, associé, beiden bij Value Creation & Company, internet veteraan Daniel Harple, en zijn organisatie, Shamrock Ventures BV.

Harple laat weten: "WunderWorks zet de logische volgende stap in sociale interactie door middel van digitale technologie. Het brengt de digitale wereld de fysieke wereld binnen en brengt op hetzelfde moment de groep naar de digitale wereld; Gamers die in één ruimte fysiek met elkaar wedijveren, management teams die op een of meer fysieke locaties die brainstormen in real time op een projectie- of LCD scherm, social network gebruikers die gezamenlijk "live" content maken en deze met elkaar delen over verschillende fysieke locaties."

MKB & Technofondsen Flevoland en het Fonds Regionaal Economische Ontwikkeling (REOF) zijn twee investeringsfondsen die zich richten op het verbeteren van de regionale economische activiteiten in de Provincie Flevoland. Beide fondsen worden gedeeltelijk gefinancierd door de Europese Unie. WunderWorks zal zich in de loop van 2008 vestigen in Almere. Het management van de fondsen is verheugd met de nieuwe participatie en ziet een veelbelovende wereldwijde markt.

Over Wunderworks BV

WunderWorks is gevestigd in Hilversum, en ontwikkelt software oplossingen om groepssamenwerking en interactie te ondersteunen en te verbeteren. Zij doet dit zowel voor zakelijke, educatieve en events & entertainment markten. Wunderworks producten laten mensen op een totaal nieuwe manier samenwerken en samen spelen.





http://www.wunderworks.com