Senternovem


04-10-2007 | Programma Biomedische Materialen ontvangt 45 miljoen

De Nederlandse regering stelt 45 miljoen euro beschikbaar voor het programma Biomedische Materialen (BMM). Dit is een publiek-privaat samenwerkingsverband van bedrijven en kennisinstelingen dat onderzoek uitvoert op het gebied van biomedische materialen.

Het programma sluit aan bij het initiatief voor een innovatieprogramma Life Sciences en Gezondheid dat gericht is op het naar de markt brengen van medische producten en op dit moment door het bedrijfsleven wordt voorbereid in samenwerking met EZ. BMM heeft een looptijd van vijf jaar en een budget van 90 miljoen euro. Initiatiefnemers van het programma BMM zijn DSM en de universiteit van Maastricht.

BMM streeft naar een leidende positie van Nederland op het gebied van biomedische materialen en focust daarbij op vier ziektegebieden: cardiovasculair, oncologie, nierziekten en het bewegingsstelsel. Het programma werkt met een translationele aanpak: concepten uit het lab worden in een klinische omgeving getest om zo hun potentieel snel zichtbaar te maken. Hierdoor bereiken nieuwe therapieën de patiënt sneller.

Meer informatie over BMM vindt u op de website van BMM.