Senternovem


04-10-2007 | Resultaten Europees Technologie Platform nanomedicine

Voor Nederland is het netwerk van betekenis omdat het ETP het werkterrein omvat van de nieuwe Nederlandse publiek-private onderzoeksprogramma's van het Center for Translational Molecular Medicines, TIPharma en het BioMedical Materials Programma. Het ETP wil eveneens nationale initiatieven en netwerken binnen de EU bij elkaar brengen.
Op 12 september 2007 vond de algemene vergadering plaats van het Europees Technologie Platform (ETP) nanomedicine. Tijdens deze vergadering werden de resultaten van de afgelopen jaren gepresenteerd en een voorzet gegeven voor de activiteiten in 2008.

Het platform heeft een visie en strategie uitgezet en is een belangrijke bron voor advies en input voor de werkprogramma's en oproepen in het zevende kaderprogramma op het gebied van nanomedicine. De eerste oproepen binnen de thema's Gezondheid en ICT van het zevende kaderprogramma hebben al geleid tot 44 goedgekeurde projecten met een EU-bijdrage van 271 miljoen euro.

In 2008 wil het ETP de relatie met andere relevante Europese samenwerkingsverbanden versterken. Tevens staat de zichtbaarheid van het ETP op de agenda en wordt in 2008 een eigen website gelanceerd.

ETP is een netwerk van experts op het gebied van nanomedicine. De leden zijn afkomstig uit het bedrijfsleven en kennisinstellingen. Philips Medical Systems en Siemens Medical Solutions zijn vanaf het begin belangrijke trekkers van dit ETP. Nanomedicine is het gebruik van nanotechnologie in de gezondheidszorg, bijvoorbeeld in de preventieve diagnostiek of 'targeted drug delivery'.

Meer informatie vindt u op de website over het ETP nanomedicine.