Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave dinsdag 9 oktober

* POLITIE VORDERT RIJBEWIJS IN
RIDDERKERK - Personeel van de Verkeerspolitie heeft maandagavond het rijbewijs van een 25-jarige Rotterdammer ingevorderd. De man reed 152 km/uur op de A16 waar '100' is toegestaan.


* POLITIE ARRESTEERT FIETSENDIEF
Politiemensen van het district Feijenoord-Ridderster hebben maandagmiddag een 16-jarige Rotterdammer aangehouden voor fietsendiefstal. Een beveiligingsmedewerker van de deelgemeente was getuige van de diefstal op de Maashaven OZ en zette de achtervolging in. Hij alarmeerde de politie. Dankzij de aanwijzingen van de beveiligingsmedewerker, werd de verdachte op de Pretorialaan aangehouden. De fiets is aan de eigenaar teruggegeven.


* SNELHEIDSCONTROLE NA MELDINGEN
BARENDRECHT - Na diverse meldingen van omwonenden dat de maximaal toegestane snelheid wel erg vaak overtreden wordt op de 3e Barendrechtseweg, hebben agenten van district Zuid hier een snelheidscontrole gehouden. Maandagochtend tussen half twaalf en half één zijn er in totaal 14 bekeuringen uitgeschreven voor het overtreden van de maximaal toegestane snelheid van 60 km/h. De hoogst gemeten snelheid was 79 km/h.


* POLITIE ARRESTEERT TWEE JONGENS NA AANBRENGEN TAGS

SCHIEBROEK - Politiepersoneel van het district Noord heeft maandagavond twee 13-jarige jongens aangehouden voor openlijke geweldpleging tegen goederen. Rond acht uur meldde een getuige dat drie jongens graffiti aanbrachten op een vrachtwagen geparkeerd aan de Adianalaan. Na een onderzoek in de omgeving hield de politie de twee Rotterdammers op de Edelweisslaan aan. De politie trof in de omgeving dezelfde tags aan en onderzoekt of deze verdachten hier ook verantwoordelijk voor zijn.


* VERDACHTEN VERNIELING AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft drie verdachten van vernieling aangehouden. Dinsdagochtend rond één uur kregen surveillerende agenten de melding dat een aantal jongens vernielingen pleegde op een terras van een restaurant aan kruising van de Goudsesingel en de Meent. Het politiepersoneel zag terplekke een man rennen en hield hem aan in de Jan van Loonslaan. Andere gewaarschuwde politie-eenheden hielden de overige jongens aan. De Rotterdamse verdachten in de leeftijd van 17, 19 en 20 jaar oud zijn overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek.


* CONTROLE OP FIETSVERLICHTING
ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft een controle uitgevoerd op fietsverlichting. Maandagavond van kwart over acht tot kwart voor tien hebben agenten een fietsverlichtingscontrole uitgevoerd op de BM van Walsumweg. In totaal schreef het politiepersoneel 36 bekeuringen uit voor het niet in orde hebben van de fietsverlichting. Fietsers zijn kwetsbare verkeersdeelnemers en dienen derhalve goed verlicht te zijn.


* CONTROLE OP KINDERZITJES
ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft maandag van half acht 's ochtends tot vier uur 's middags op de Bredestraat en de Nieuwstraat een verkeerscontrole uitgevoerd die gericht was op het op een juiste wijze vervoeren van kinderen in de auto. Het politiepersoneel schreef 12 bekeuringen uit voor ondermeer het vervoeren van kinderen die niet in een kinderzitje zaten of het voorin de auto laten zitten van jonge kinderen. Ook letten ze op het juiste gebruik van gordels. Daarnaast deelden agenten diverse waarschuwingen uit en gaven ze folders met informatie erin over het veilig vervoeren van kinderen. Waar de situatie in orde was, kregen de betrokken kinderen een kleine knuffelbeer.


* VERKEERSCONTROLE
ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft op het Eendrachtsplein en op de West-Kruiskade een verkeerscontrole uitgevoerd waarbij 21 bekeuringen zijn geschreven. Politiemensen hebben een algemene verkeerscontrole uitgevoerd op verschillende locaties van 's ochtends negen uur tot half vier 's middags. Daarbij zijn 67 voertuigen gecontroleerd en 21 bekeuringen uitgedeeld voor ondermeer: niet dragen van een gordel, niet handsfree bellen tijdens het rijden, verlopen keuringsbewijs, kinderen niet in een zitje, verlopen rijbewijs, te weinig profiel aan de banden, slecht leesbaar kenteken en het niet direct kunnen tonen van het kentekenbewijs en stilstaan waar dat niet mag. Daarnaast hebben de agenten nog iemand overgebracht naar een politiebureau die nog een gevangenisstraf van 7 dagen op had staan.


* EEN KWART TE HARD TIJDENS SNELHEIDSCONTROLE

ROCKANJE - Personeel van de Verkeerspolitie heeft maandagmiddag een verkeerscontrole gehouden op de Westvoorneweg. Tussen twee en drie uur reden 59 van de 228 passerende bestuurders te hard.


* BEKEURD NA RIJDEN ZONDER RIJBEWIJS
HELLEVOETSLUIS - Politieagenten van het district de Eilanden hebben maandagochtend op de Rijksstraatweg een automobilist bekeurd. De man viel op doordat hij in auto met aanhanger reed, maar niet de juiste kentekenplaten had. Na staande houding bleek de 35-jarige inwoner van Rockanje een rijbewijs te hebben dat in 1999 verlopen was. Hierop mocht hij niet verder rijden. Hij heeft bekeuringen gekregen voor het rijden met een verlopen rijbewijs, een verkeerde kentekenplaat en niet werkende verlichting op zijn aanhanger. Mocht de man nog eens zonder rijbewijs een auto besturen, dan wordt zijn auto ingenomen.


* SNELHEIDSCONTROLE GEHOUDEN; GEEN OVERTREDINGEN

VLAARDINGEN - Automobilisten die te hard rijden binnen de bebouwde kom veroorzaken vaak een onveilige verkeerssituatie waar onder andere kinderen de dupe van zijn. Om de verkeersveiligheid te verhogen houdt de politie regelmatig snelheidscontroles. Afgelopen maandag werd er tussen 11:00 en 12:00 uur gecontroleerd op de Reigerlaan. Hier bleek dat de automobilisten zich allen aan de snelheid hielden. De gemiddelde snelheid was zelfs 40 km/h waar 50 km/h toegestaan is.


* OVERVAL SCHOENENWINKEL
SCHIEDAM - De recherche van het district Waterweg-Noord is een onderzoek gestart naar een overval op een schoenenwinkel in de Nieuwe Passage. Kort na één uur kreeg de politie de melding dat er een overval had plaatsgevonden waarop direct een onderzoek werd ingesteld. In de winkel troffen zij de twee medewerkers aan. Zij bleken zojuist met geweld te zijn overvallen door een nog onbekend gebleven persoon. Er is een onbekend geldbedrag buitgemaakt. De twee slachtoffers hebben slachtofferhulp aangeboden gekregen. De politie is een uitgebreid onderzoek gestart en wil graag in contact komen met getuigen. Klanten die dinsdag in de winkel waren (of in de omgeving), mensen die op het terras hebben gezeten voor de winkel, of mensen die mogelijk anderszins over informatie beschikken met betrekking tot deze zaak, worden verzocht contact op te nemen met de recherche Waterweg-Noord via 0900-8844 (lokaal tarief). Dit kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.



* VREEMDELINGENPOLITIE HOUDT GROTE CONTROLE

Politieagenten van de vreemdelingenpolitie hebben vorige week twee grote controles gehouden in het kader van de 'week van de vreemdelingenpolitie'. Donderdag vier oktober zijn hierbij bedrijven in de regionale prostitutiebranche gecontroleerd. Tijdens deze controle zijn vijf personen aangehouden wegens werkzaamheden in de illegale branche. Twee van hen zijn in vreemdelingenbewaring gesteld omdat ze illegaal in Nederland verbleven. De bedrijven waar zij voor werkten krijgen een bekeuring van 16.000 euro. In de escort branche werden twee vrouwen bekeurd voor het niet hebben van een vereiste vergunning. Vrijdag vijf oktober werd er een restaurant/hotel aan de Parkhaven gecontroleerd. Van de 36 gecontroleerden is er één aangehouden. Deze persoon verbleef illegaal in Nederland. Ook hij is in vreemdelingenbewaring gesteld. De politie onderzoekt nog een aantal werkvergunningen.