Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Iftar-maaltijd in de othman-moskee

Afgelopen woensdag is in het kader van de Ramadan een Iftar-maaltijd gehouden in de Othman-moskee in de Boezemdwarsstraat.

In de Ramadantijd, die ongeveer een maand duurt, vasten moslims van zonsopgang tot zonsondergang. Iedere dag wordt het vasten verbroken met een gezamenlijke maaltijd, waarbij het de bedoeling is buren en anderen (ook niet-gelovigen) uit te nodigen om samen te eten. Tijdens het bezoek aan de moskee werden inleidingen gehouden door Ibrahim Spalburg van SPIOR (stichting platform islamitische organisaties rijnmond) en door Gerard Schuiling voorzitter van de deelgemeente.

Naar aanleiding hiervan ontstonden leuke en interessante gesprekken over onder andere de rol die de moskee speelt in de deelgemeente, maar ook werd er van gedachten gewisseld over de vraag waar de deelgemeente en haar bewoners bij kunnen dragen aan de integratie. Alle aanwezigen waren enthousiast over deze avonden. De deelgemeente, het opbouwwerk en de moskee werken er aan om meer bijeenkomsten, en activiteiten met de moskee te organiseren.

Vorige week nam deelgemeentevoorzitter Gerard Schuiling (rechts achter in beeld) deel aan de Iftar-maaltijd in de Othman-moskee.