Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Vrijwilligers in het zonnetje

Kent u iemand in uw omgeving die zich al jaren belangeloos inzet voor de buurt of de sportvereniging? Dan heeft u de mogelijkheid om die persoon een keer in het zonnetje te zetten.

Onze deelgemeente vindt het belangrijk dat vrijwilligers zich inzetten voor Kralingen-Crooswijk. Daarom worden ook dit jaar, tijdens de oudejaarsbijeenkomst, vrijwilligers en/of vrijwilligersorganisaties in het zonnetje gezet voor hun werk van het afgelopen jaar.

Wat is het Zonnetje?

Het Zonnetje bestaat uit een prijs van 500 euro per winnaar. Dit bedrag moet besteed worden aan de organisatie of activiteiten waarvoor u zich belangeloos inzet. Daarnaast ontvangt u een oorkonde en een bos bloemen.

Hoe komt u in aanmerking voor een Zonnetje?

Tot 1 november kunt u vrijwilligers opgeven via een aanmeldingsformulier. Deze is te vinden op de website van de deelgemeente: www.kc.rotterdam.nl. Hij staat op de homepage onder het kopje nieuws. Wanneer u geen toegang heeft tot internet, kunt u dit formulier telefonisch opvragen: (010)2060930

De beoordelingscommissie toetst alle aanmeldingen vervolgens op basis van de volgende criteria:


· De vrijwilliger of vrijwilligersorganisatie dient minimaal 5 jaar actief te zijn.


· De vrijwilliger of vrijwilligersorganisatie dient buitengewoon actief te zijn binnen het gebied van de deelgemeente Kralingen-Crooswijk.


· De activiteiten van de vrijwilligers of vrijwilligersorganisatie dienen gericht te zijn op de aandachtsvelden sport, recreatie, kunst en cultuur, welzijn, zorg of sociale cohesie in de buurten.


· Een vrijwilliger of vrijwilligersorganisatie kan slechts eenmaal een zonnetje ontvangen.

Wij zien uw aanmelding graag tegemoet voor 1 november!