Gemeente Sint-Michielsgelstel


VluchtelingenWerk zoekt vrijwilligers

woensdag 10 oktober 2007

Meedoen in de maatschappij = meepraten in de maatschappij.

Begin dit jaar is de nieuwe Wet Inburgering ingegaan. Deze nieuwe wet zorgt ervoor dat iedereen op een meer praktische manier de Nederlandse taal leert.
Vluchtelingen volgen taallessen op school, maar dan ben je er nog niet. Om een taal voldoende te leren spreken, heb je ervaring nodig. Oefenen in de praktijk is dus erg belangrijk. En om te kunnen oefenen heb je mensen in je omgeving nodig waarmee je Nederlands kunt leren praten.

VluchtelingenWerk zoekt mensen die als Praktijkcoach Inburgering de inburgeraar willen helpen met het toepassen van de Nederlandse taal. Een taalmaatje ondersteunt bij het oefenen van kleine gesprekjes, motiveert en helpt om in de eigen omgeving handelingen uit te voeren waarbij het Nederlands spreken cruciaal is.

VluchtelingenWerk zoekt mensen die een bijdrage willen leveren om anderen zich thuis te laten voelen. VluchtelingenWerk zoekt mensen die graag zelf iets willen leren over anderen en andere culturen.

Voorlichtingsbijeenkomst
Het leren spreken van een nieuwe taal in een nieuw land is een goed begin om mee te kunnen doen. Wilt u vluchtelingen ondersteunen bij het oefenen van de Nederlandse taal? Wilt u vluchtelingen wegwijs maken in hun nieuwe woonomgeving?
VluchtelingenWerk biedt haar vrijwilligers een inwerkprogramma, trainingen, onkostenvergoedingen en professionele begeleiding. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op of meld u meteen aan voor de voorlichtingsbijeenkomst op 1 november a.s.