Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard


vindt meepraten belangrijk

Watergang Heemtuin Krimpen aan den IJssel: burger vindt meepraten belangrijk

De afgelopen weken zijn drie werkgroepen aan de slag gegaan met ideeën over het graven van meer water en de herinrichting van de oevers van de Heemtuin watergang. De werkgroepen bestonden uit geïnteresseerde omwonenden en medewerkers van de gemeente Krimpen aan den IJssel, Zuid-Hollands Landschap en HHSK. Uitgangspunt was het graven van meer water (minimaal 4000m2) en het aanleggen van natuurvriendelijke oevers (minimaal 300 meter) en dat in overleg met omwonenden van de watergang.

Op donderdag 4 oktober nodigden gemeente en waterschap alle betrokkenen uit om in brede kring de resultaten te bespreken. Wethouder Bart Prins (gemeente Krimpen aan den IJssel) en hoogheemraad Nico de Rooij (HHSK) waren die avond eveneens aanwezig en benadrukten de toegevoegde waarde van participatie van de burger in dit soort projecten.

De heer Erik Hovingh (HHSK) gaf aan de hand van een presentatie een beeld van de resultaten tot nog toe. De presentatie kunt u downloaden (document) . Vervolgens konden aanwezigen reageren op stellingen. Ook hier werd weer enthousiast aan deelgenomen. Door het opsteken van een groen of een rood kaartje kon men aangeven of men het met een stelling eens of oneens was. Stellingen als `Er moet vaker met inspraakrondes gewerkt worden. Dit geeft bij de burger meer betrokkenheid' haalde 100% groene stemmen. De aanwezigen hebben duidelijk voorkeur voor vroege betrokkenheid bij plannen in de directe leefomgeving. Over zaken als `Ik steek nu veel energie in de inspraakavonden. Gemeente en waterschap nemen de inbreng serieus' werd nog wel even gediscussieerd; tot nog toe voelen werkgroepleden zich serieus genomen en hopen tijdens verdere uitwerking - waar mogelijk - evenzo betrokken te worden.

Als u nog vragen heeft, kunt u contact opnemen met Brigitte Aalders-Moratis, E. b.aalders@hhsk.nl of T. 010 45 37 460.

heemtuin4-10_small.jpg (18 Kb)