Gemeente Hilversum

Raadsvergadering

9 oktober 2007
Vragenuur
Wethouder Erik Boog gaat overleggen met de Joodse gemeente om de impasse over de Joodse begraafplaats te doorbreken. Toen de synagoge werd verkocht aan een woningcorporatie zou de gemeente als tegenprestatie meewerken aan de bouw van een kantoor op de Joodse begraafplaats. Door de mogelijke monumentenstatus van de begraafplaats nam het college daarna een ander standpunt in. PvdA en VVD stelden hierover vragen. De wethouder beloofde in december met een totaalvoorstel te komen.
Wethouder Ben Hammer beantwoordt op korte termijn de vragen van Leefbaar Hilversum met betrekking tot het dierenasiel. De gemeente geeft het asiel een bijdrage per opgevangen zwerfdier. Daarnaast krijgt het asiel jaarlijks een subsidie.

Nieuw raadslid
Mevrouw M.G. (Mirjam) Kooloos werd beëdigd als nieuw raadslid voor Leefbaar Hilversum. Zij neemt de plek in van Hans Smith die het raadslidmaatschap had neergelegd.

Kredietbesluit/uitwerking visie voorzieningen Larenseweg Burgemeester en wethouders namen een motie over, die door alle fracties was ondertekend. De motie-indieners vinden dat er snel extra inspanningen moeten worden verricht om in samenwerking met de corporaties meer vierkante meters te krijgen voor de kinderopvang en buitenschoolse opvang. Wethouder Hammer merkte daarbij op dat de gemeente een regisserende rol heeft en in dit geval geen ruimte beschikbaar kan stellen. Het antwoord op brieven hierover van de Stichting Kinderopvang Hilversum zal in december of januari besproken worden in de commissie Welzijn. Dat zal dan gecombineerd worden met een notitie over kinderopvang in brede zin, zo zegde wethouder Boog toe.

Vaststelling Milieu uitvoeringsprogramma (MUP)
Wethouder Ton Roerig wil nagaan of de door de raad gewenste extra zaken kunnen worden opgepakt. Het MUP, waarmee de raad akkoord ging, gaat uit van de bestaande situatie en is een minimum. Wat er meer gedaan kan worden, zal in nauwe samenwerking met bewoners en ondernemers gebeuren. Wordt vervolgd in de commissie Verkeer & Buurt van november. Ook de meetgegevens met betrekking tot fijnstof worden in de commissie V&B besproken.