Gemeente Hilversum

Moving Kids Run met 160 scholieren

9 oktober 2007
De jeugd van 4 tot 19 jaar in Oost en Noord kan elke dinsdagmiddag meedoen aan de Moving Kids Run. Trainers van de Atletiekunie laten de kinderen hardlopen en laten ze diverse oefeningen doen. Inmiddels hebben 125 scholieren van De Wilge en 32 van de Lelyschool al een keer meegelopen. In het project Moving Kids Run werkt de gemeente Hilversum samen met de Atletiekunie, de stichting Start to run en Fit Lijfstijl Hilversum. Deze partners zetten zich in dit project in om kinderen meer te laten bewegen en gezonder te laten leven.

Moving Kids Run ging op donderdag 27 september met 125 kinderen van start bij basisschool De Wilge. Op 2 oktober deden kinderen van de Lelyschool mee. Sinds deze week (9 oktober) staat het project open voor deelname door alle kinderen van 4 tot en met 19 jaar in Noord en Oost. Zij kunnen zich elke dinsdag (behalve in de schoolvakanties) om 16.00 uur verzamelen bij de ingang van de Lelyschool, Lopes Diaslaan
2. Onder leiding van de trainers lopen de deelnemers naar de hei. Er wordt hardgelopen, maar de trainers voegen meer leuke sportelementen toe om de kinderen in beweging te houden. Om 17.00 uur lopen de kinderen terug naar de Lelyschool.

Deelname aan de trainingen is voorlopig gratis. De projectpartners zijn nog op zoek naar een sponsor die een deel van de kosten op zich kan nemen. Zij streven ernaar om de kosten zo laag mogelijk te houden. Dankzij een bijdrage van de gemeente Hilversum krijgen de deelnemers een Moving Kids t-shirt, rugzak, bidon en een stappenteller.

Voor meer informatie en/of aanmelding kunt u terecht bij Suzana van Keulen; tel: 035 640 20 600; e-mail: info@fitlijfstijl.nl