Partij voor de Vrijheid (PVV)


woensdag 10 oktober 2007
Vragen van het lid Brinkman (PVV) aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over het bericht "Politie Amsterdam bouwt in Suriname".


1.)
Heeft u kennis genomen van het artikel "Politie Amsterdam bouwt in Suriname"? (*)

2.)
Kunt u aangeven hoeveel geld het Amsterdamse politiekorps ondertussen heeft geïnvesteerd in het bouwen van politiefaciliteiten in Suriname en het opleiden van Surinaamse politiemensen?

3.)
Heeft het Amsterdamse korps ook reeds dergelijke initiatieven in andere "herkomstlanden"ontplooid? Zo ja welke en hoeveel geld is daarin geïnvesteerd?

4.)
Zijn er andere politiekorpsen die dergelijke initiatieven hebben uitgevoerd of van plan zijn uit te voeren? Zo ja welke?
5.)
Bent u met mij van mening dat de politie zich strikt moet houden aan haar taak, namelijk het bewaken van de openbare orde en het opsporen van strafbare feiten en dat er geen plaats is voor politieregionale ontwikkelingssamenwerking? Zo nee waarom niet; zo ja hoe gaat u dit Amsterdamse beleid stoppen?

6.)
Bent u met mij van mening dat het schrijnend is te constateren dat het Amsterdamse politiekorps kennelijk zo rijk is dat zij een "privé" beleid op ontwikkelingssamenwerking kunnen bekostigen en bent u met mij van mening dat het goed zou zijn deze extra gelden af te romen op een korps als Amsterdam-Amstelland en deze her te verdelen onder de andere korpsen die minder rijk zijn? Zo nee waarom niet; zo ja hoe gaat u dit bewerkstelligen?

(*) Dagblad De Telegraaf, katern Amsterdam, gedateerd 10 oktober 2007.


____________________