Gemeente Beek


Juryprijs Beeker Amateurs

Vrijdag 28 september j.l. liep de tweeëntwintigste editie van de expositie Beeker Amateurkunstenaars exposeren af. Ook dit jaar bleek deze expositie - traditiegetrouw georganiseerd door de Culturele werkgroep Beek - weer een grote trekker onder het kunstminnende publiek.

In de afgelopen jaren werd telkens een Publieksprijs toegekend; de bezoekers van de expositie konden hun voorkeur aangeven voor een specifiek werk of het tentoongestelde oeuvre van een kunstenaar. Dit jaar was er voor de eerste keer de Juryprijs; leden van de Culturele Werkgroep, aangevuld met externe deskundigen, hebben de tentoongestelde werken beoordeeld.

De jury was unaniem van mening dat het werk van mevr. Annie Krekelberg-van Cruchten uit Neerbeek de juryprijs verdiende. Haar werk onderscheid zich door afgewogen kleurgebruik, de gebruikte techniek / materialen (tempera / krijt) en de eigenzinnige vormtaal.

De prijs zal tijdens de opening van de drieëntwintigste editie, in september 2008, aan mevr. Krekelberg-van Cruchten worden uitgereikt.

De jury was unaniem van mening dat het werk van mevr. Annie Krekelberg-van Cruchten uit Neerbeek de juryprijs verdiende.