Vereniging Milieudefensie


Bewoners langs de A1, A10 en A9 zijn Milieudefensie even lief!

Afgaande op berichten van het ANP wil het kabinet binnenkort beslissen vast te beginnen met het verbreden van de A6, de A1 en de A10 Oost. Kennelijk is het geld nog niet bij elkaar gesprokkeld om ook vast de A9 (Gaasperdammerweg) te gaan verbreden, waar dan wellicht een dak op komt.

Het kabinet doet net alsof er langs deze snelwegen (A1, A10 en A9) geen mensen wonen, terwijl duizenden inwoners van Diemen, Duivendrecht en Amsterdam pal op de weg wonen en dus last zullen krijgen van veel meer uitlaatgassen en lawaai. Ze krijgen een soort American Highway voor de deur. Milieudefensie zal er samen met bewonersorganisaties alles aan doen om de plannen te dwarsbomen, desnoods met juridische middelen.

Bovendien is raadselachtig waarom er bij de vraag of de A9 verbreed moet worden wèl gekeken wordt wat het effect van een spitsheffing is, en bij dit besluit niet. Wat zich nu wreekt is dat het kabinet nooit echt geïnteresseerd is geweest in de vraag hoe je de aanleg van extra asfalt kunt voorkomen door een combinatie van een spitsheffing, veel beter OV, dichter bij elkaar brengen voor wonen en werken en het prikkelen van bedrijven om autogebruik te beperken.

steun Milieudefensie Vrijwilliger Milieudefensie