Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave woensdag 10 oktober

* VERKEER- EN MILIEUCONTROLE
ROTTERDAM - Politiemensen hebben dinsdag in het westelijk stadsdeel gecontroleerd op milieuovertredingen en op de kruising Westzeedijk - Pieter de Hoochweg op verkeersovertredingen. Er zijn in totaal zeven processen-verbaal opgemaakt voor milieu zaken en zevenenzestig bekeuringen uitgeschreven voor verkeersovertredingen o.a.: negeren rood licht voetgangers en automobilisten, rijden op trottoir en fietsen op trottoir.


* SCOOTERBESTUURDER BEKEURD NA RIJDEN ZONDER RIJBEWIJS

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Politieagenten van district Oost hebben dinsdagmiddag rond één uur een scooterbestuurder bekeurd. De jongen viel op doordat hij zonder helm en verzekeringsplaatje over het trottoir reed. Nadat de agenten hem staande hielden, probeerde hij weg te rijden. Dit mislukte doordat hij klemgereden werd door het politievoertuig. Al snel werd duidelijk waarom de jongen probeerde te vluchten; hij was pas vijftien en had dus geen rijbewijs. De jonge inwoner van Capelle aan den IJssel heeft drie bekeuringen gekregen; voor het rijden zonder rijbewijs, rijden op het trottoir en het rijden zonder helm. Mocht hij nogmaals een overtreding begaan dan wordt de scooter ingenomen.


* GELUIDSOVERLAST NIET GOEDKOOP
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Politieagenten hebben dinsdagavond een 34-jarige inwoner van Capelle aan den IJssel bekeurd. Naar aanleiding van een melding dat er harde muziek gedraaid zou worden op de Vuurdans gingen de agenten ter plaatse. Hier aangekomen bleek dat de muziek inderdaad hard stond, nadat de bewoner hier op aangesproken is, werd hij nog gecontroleerd. Uit de controle bleek dat de Capellenaar nog een openstaande boete van 121,88 had. In eerste instantie betaalde hij dit niet. Nadat hem duidelijk werd dat hij, mocht hij niet betalen, aangehouden zou worden liet hij het geld brengen door een familielid.


* ROODLICHTCONTROLE NA KLACHTEN
ROTTERDAM OOST - Na klachten van omwonenden dat veel mensen een rood licht op de kruising Jonker Fransstraat, Ruyterweg negeren, hebben agenten van district Oost hier dinsdagochtend een roodlicht controle gehouden. Tussen half negen en half tien zijn er in totaal 53 bekeuringen uitgeschreven. Hiervan gingen er 16 naar fietsers die het rode licht negeerden en 18 naar automobilisten. Verder werd er geschreven voor het niet handsfree bellen en het rijden over een doorgetrokken streep.


* HENNEPKWERIJ AANGETROFFEN
SCHIEDAM - Politiemensen hebben dinsdagmiddag een onderzoek ingesteld in een woning aan de Johan de Wittsingel in verband met de mogelijke aanwezigheid van een hennepkwekerij. Binnen trof men inderdaad een ruimte aan die was ingericht als kwekerij, maar de planten bleken reeds geknipt. Restanten en benodigdheden zijn in beslag genomen. Tegen de 25-jarige bewoner is proces-verbaal opgemaakt.


* BROMFIETSCONTROLE GEHOUDEN
SPIJKENISSE - Bromfietsbestuurders die verkeersregels negeren veroorzaken gevaarlijke verkeerssituaties. Om de verkeersveiligheid op dit gebied te verhogen houdt de politie regelmatig bromfietscontroles. Dinsdag tussen twee en acht uur werden bestuurders op het terrein van de gemeenteboerderij aan de Korte Schenkeldijk gecontroleerd. Hierbij zijn 16 bekeuringen uitgeschreven. Onder andere voor het niet tonen van een kentekenbewijs, het niet hebben van een rijbewijs, het rijden door rood en het overtreden van de maximaal toegestane snelheid.


* VERNIELER AANGEHOUDEN
SPIJKENISSE - Politieagenten van district de Eilanden hebben in de nacht van dinsdag op woensdag een man aangehouden. Hij wordt verdacht van het vernielen van een deur van een supermarkt aan 'T Plateau. Naar aanleiding van een melding dat iemand voor de supermarkt stond en zich verdacht gedroeg, gingen de agenten ter plaatse. Hier aangekomen stond er een man met sokken over zijn handen. De sokken zaten onder de glassplinters en de glazen deur was vernield. Hij is aangehouden, overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Eerder die avond was de 37-jarige inwoner van Spijkenisse al bekeurd voor het vernielen van een ruit aan de Korenbloemstraat. De politie onderzoekt of de man in verband gebracht kan worden met andere vernielingen.


* VERLICHTINGSCONTROLE
ZUIDLAND - Politiemensen van het district De Eilanden hebben dinsdagavond een verkeerscontrole gehouden gericht op het rijden zonder licht door fietsers. De controle is gehouden in de Raadhuisstraat. In elf gevallen werd geconstateerd dat er geen verlichting werd gevoerd. De betrokkenen kregen een bekeuring.


* AANHOUDING NA MISHANDELING
ROTTERDAM - Politieagenten van district Centrum hebben dinsdagmiddag een meisje aangehouden. Zij wordt verdacht van het spugen en slaan van een 43-jarige RET medewerker. Ter hoogte van de Weena werd de tram waarin zij zich op dat moment bevond stilgezet. Rond zes uur is de veertienjarige Rotterdamse aangehouden, overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.


* ROODLICHTCONTROLE GEHOUDEN
ROTTERDAM ZUID - Om de verkeersveiligheid te verhogen hebben politieagenten van district Zuid dinsdagmiddag een verkeerscontrole gehouden. Tussen kwart over twee en vier uur zijn er op de Slinge/Zuiderparkweg elf mensen bekeurd. Zeven van hen negeerden het rode licht. Andere bekeuringen zijn onder ander geschreven voor het niet handsfree rijden en het rijden zonder helm. Op de Groene Kruisweg/Driemanssteewe zijn in totaal negen passanten bekeurd. Ook hier waren het negeren van een rood licht en het niet handsfree bellen reden van bekeuring.