Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland

Laatste kans: nomineren voor de Fakkelprijs 2007

Lees de gehele pagina voor of selecteer een gedeelte van de tekst om t e laten voorlezen

Op 3 december reikt de CG-Raad voor de tweede keer de Fakkelprijs uit. U kunt nog tot 5 november nominaties sturen in de drie categorieën. Politici, lokale bestuurders en bedrijven die zich dit jaar hebben ingezet voor de belangen van chronisch zieken en gehandicapten komen in aanmerking voor een Fakkel. Dit is uw laatste kans.

Waarom de Fakkelprijs?

De Fakkelprijs onderscheidt mensen en organisaties die zich hebben ingezet voor de deelname van chronisch zieken en gehandicapten aan de maatschappij. Zij zijn een voorbeeld met hun activiteiten om mensen met een beperking als ieder ander mee te laten doen in de samenleving. Hiervoor krijgen zij een fakkel uitgereikt. De CG-Raad hoopt dat hun vuur zich verder verspreidt.

Wie kan ik nomineren?

U kunt één of meer nominaties sturen voor de drie categorieën. Denk bijvoorbeeld aan een politicus die streeft naar gelijke behandeling, een lokale bestuurder die voorvechter is van toegankelijke openbare gebouwen en aan een horecabedrijf dat zijn gelegenheid toegankelijk maakt voor mensen in een rolstoel. Let op: het moet gaan om externe kandidaten, dus niet om mensen die bij belangenorganisaties voor chronisch zieken en gehandicapten werken.

Hoe kan ik nomineren?

Nomineer uw kandidaat en zet hem of haar dit jaar in het zonnetje! U kunt tot 5 november kandidaten nomineren voor de prijs. Vermeld duidelijk de naam van de kandidaat, de categorie en waarom diegene een Fakkel verdient (maximaal 500 woorden). Stuur dit naar fakkel@cg-raad.nl.

Winnaars Fakkelprijs 2006

De drie winnaars van de Fakkelprijs 2006 De drie winnaars van de Fakkelprijs 2006: Anouchka van Miltenburg, Mirjam Verhoeven van de SNS Bank en Karel Timan


* Anouchka van Miltenburg (VVD, Tweede Kamer) is zeer succesvol geweest met haar inzet in de tweede kamer voor een betere Wet Maatschappelijke Ondersteuning. En zij zorgde voor een versterking van de organisaties van chronisch zieken en gehandicapten.


* De SNS Bank heeft een vorm van internetbankieren geïntroduceerd voor mensen met een visuele handicap. De bank maakt veel reclame voor deze dienstverlening. Daarmee zetten zij ook een positiever beeld neer van mensen met een beperking.


* Karel Timan is ambtenaar van de afdeling zorg en welzijn in Venlo. Hij spant zich al jaren in voor een toegankelijk Venlo, voor goede informatievoorziening hierover en voor inspraak van chronisch zieken en gehandicapten in het beleid van de gemeente.

(Geplaatst: 10 oktober 2007)

---