Gemeente Beuningen


Bericht van de WWB cliëntenraad
Op 11 september kwam de cliëntenraad opnieuw bijeen. Gesproken is onder andere over de nieuwe verzuimregels die de gemeente gaat gebruiken voor mensen die een re-integratietraject naar werk volgen. Ook de nieuwe werkwijze voor de schuldhulpverlening is aan de orde geweest. Op beide zaken heeft de cliëntenraad schriftelijk gereageerd.

Een beleidsmedewerker, belast met WMO zaken, heeft een toelichting gegeven op zaken van de WMO, die WWB aangelegenheden raken. De cliëntenraad, die bij de bestudering van de Startnotitie WMO beleidsplan 2007-2010 reeds geconstateerd had dat er veel raakpunten waren, was blij met de toelichting, de beantwoording van vragen en het verzoek signalen uit de samenleving aan de beleidsmakers door te geven.
Ook is het conceptverslag van de samenvatting van de enquête, die de cliëntenraad onder de WWB gebruikers heeft gehouden, besproken. Daarbij zijn de verslagen van drie interviews, die leden van de raad met cliënten van de WWB hebben gehouden, besproken. In de volgende vergadering wordt de definitieve versie van het verslag aan de raad voorgelegd.
In het vaste overleg met de beleidsmedewerker van Sociale Zaken aan het einde van de vergadering is gesproken over het minimabeleid, schuldhulpverlening, de energiebesparingsbox, vrijwilligerswerk en de re-integratie.

De eerstvolgende cliëntenraadsvergadering is gepland op dinsdag 16 oktober van 9.00 tot 12.00 uur in het gemeentehuis. Het verslag van het cliëntenonderzoek staat die ochtend onder meer op de agenda.

Wilt u deze vergadering bijwonen? Meldt u dan aan via e-mail: clientenraadwwb@beuningen.nl.

Voorzitter cliëntenraad WWB,
Rinus van den Bosch