Gemeente Veldhoven


Koninklijke Onderscheiding

10 oktober 2007

Burgemeester Mikkers reikte mevrouw Bienefelt de versierselen uit die horen bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Zij ontvangt de onderscheiding omdat ze 40 jaar vrijwilligerswerk doet voor Tradinova, locaties Ekelhof en Genderhof.

MevrouwBienefelt internet Ekelhof bestaat dit jaar 40 jaar. Mevrouw Bienefelt was vanaf het begin van de oprichting actief als vrijwilligster binnen deze organisatie. Zij begeleidt vanaf 1975 wekelijks de handwerkgroep. Ook helpt zij bij andere activiteiten zoals lustrumvieringen. Verder is ze `bezoekdame' voor enkele bewoners. Daarnaast heeft zij zich als vrijwilliger ingezet binnen de Protestants-Christelijke kerkgemeenschap in Veldhoven. Ook was ze mantelzorger. Voor dit `palet' aan maatschappelijke verdiensten wordt mevrouw Bienefelt onderscheiden tot lid in de Orde van Oranje Nassau.

Tradinova Zorg-Wonen te Eindhoven is een service organisatie voor senioren en verzorgt vraaggestuurde zorg, welzijn en woondiensten op twee locaties; Ekelhof (1967) en Genderhof (1975).