Partij voor de Vrijheid (PVV)


woensdag 10 oktober 2007
Vragen van het lid Bosma (PVV) aan de minister van OCW, dr Plasterk, over discriminatie bij het vervullen van de functie van Inspecteur-generaal van het onderwijs.


1.)
Bent u bekend met het bericht "Vrouw, en vriendin van...." (*)
2.)
Deelt u de mening dat de positie Inspecteur-generaal van het Onderwijs een functie is die cruciaal is voor het toezicht op het onderwijs aan miljoenen kinderen en de besteding van ruwweg dertig miljard euro.
3.)
Is het juist dat er meerdere gekwalificeerde kandidaten zijn voor deze functie maar dat deze door minister Plasterk allen zijn afgewezen omdat deze kandidaten man zijn en de minister voor deze functie hoe dan ook een vrouw wil?

4.)
Indien voor deze functie alleen vrouwen in aanmerking komen bent u het dan met mij eens dat er sprake is van discriminatie?
5.)
Deelt u de mening dat als een vrouw via een beleid van (positieve) discriminatie in deze functie belandt dat dit haar positie uiterst zwak maakt omdat zij door het gehele onderwijsveld zal worden gezien als niet de beste kandidaat voor deze functie maar als louter de beste vrouw voor de functie? En deelt u de mening dat dit het ambt van Inspecteur-generaal ernstig ondermijnt?

(*)Elsevier, 6 oktober 2007, pagina 20.


____________________