Politie Twente

Persberichten Politie Twente 10 oktober 2007

Drankrijder veroorzaakt aanrijding

Haaksbergen

Op 9 oktober rond 10.15 uur reed een bestuurster onder invloed met haar auto tegen een boom aan de Watermolenweg en verliet daarna de plaats van het ongeval.

Een 41-jarige vrouw uit Haaksbergen botste rond 10.15 uur met haar auto tegen een boom aan de Watermolenweg. Ze verliet daarna de plaats van het ongeval. De gewaarschuwde politie kon de bestuurster echter opsporen. Zij bleek onder invloed van alcohol te zijn. De ademanalyse wees 935 ugl uit (2.15 promille) Haar rijbewijs werd ingevorderd en haar auto, die niet verzekerd bleek te zijn, werd in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op. (07-131363)

Politieman houdt in vrije tijd winkeldief aan

Hengelo

Een winkeldief werd op 9 oktober rond 12.30 uur betrapt op diefstal bij een winkel aan de Brinkstraat door een agent die in eigen tijd daar aanwezig was.

Een 19-jarige man uit Enschede werd op 9 oktober rond 12.30 uur betrapt op diefstal van een vest bij een winkel aan de Brinkstraat. Een politieagent van Politie Twente, die in zijn eigen tijd in die winkel aanwezig was, zag dat de Enschedeër het vest meenam zonder te betalen. Hij hield de winkeldief buiten de winkel aan en droeg hem over aan inmiddels gewaarschuwde collega's. Aangezien de aangehouden Enschedeër afgelopen zaterdag ook al was aangehouden voor diefstal, wordt hij voorgeleid aan de officier van justitie. De verdachte is voor nader onderzoek in verzekering gesteld. (07-131440)

Gestolen aanhanger bij controle teruggevonden

Enschede

Surveillerende agenten controleren op 9 oktober rond 15.30 uur een auto met aanhanger op de Usselerrondweg en ontdekken dat de aanhanger gestolen blijkt te zijn.

Een 20-jarige inwoner van Enschede reed op 9 oktober rond 15.30 uur in zijn auto over de Usselerrondweg. Hij trok met deze auto een aanhangwagen. Surveillerende motoragenten viel het op dat de aanhanger er een is van de categorie die een eigen kenteken moet voeren. Op de aanhanger zagen zij echter het kenteken van de trekkende auto. Zij gaven de bestuurder een stopteken en ontdekten bij deze controle dat de aanhanger vorig jaar als gestolen werd opgegeven in Duitsland. De 20-jarige Enschedeër werd aangehouden en de aanhangwagen werd in beslag genomen. De Enschedeër verklaarde de aanhanger in 2006 te hebben gekocht van een onbekende man via de internetsite Marktplaats.nl. De politie maakt proces-verbaal op en zet het onderzoek voort. (07-131543)

Schennispleger aangehouden

Rijssen

De politie hield op maandag 8 oktober om 10.00 uur een 32-jarige man uit Wierden aan die verdacht wordt van meerdere pogingen tot ontucht met minderjarigen in Rijssen-Holten en Twenterand. Tegen de man zijn vanaf september dit jaar meerdere aangiftes binnen gekomen. De man sprak de minderjarigen vanuit zijn auto aan en vroeg of ze seks met hem wilden. Tot daadwerkelijke ontucht is het niet gekomen. De man is door de politie in verzekering gesteld. (07-116101)

Gewapende overval

Enschede

In een woning aan de Perikweg in Enschede vond op dinsdag 9 oktober om 19.45 uur een gewapende overval plaats. De politie roept getuigen op zich te melden als ze op of rond dit tijdstip iets verdachts gezien of gehoord hebben. Getuigen kunnen bellen met: 0900 - 8844 of Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.

De bewoner, een 60-jarige man uit Enschede, was op het moment van de overval in de woning aan het werk. Een onbekende man stond plotseling achter hem en bedreigde hem met een vuurwapen gelijkend voorwerp. Daarop eiste de overvaller geld van de bewoner. De overvaller is er vervolgens met een onbekend geldbedrag vandoor gegaan. De politie doet onderzoek naar de zaak.

Het signalement van de verdachte: . man
. droeg een spijkerbroek
. zwart shirt
(07-131685)

telefoon: 053-4555588


---- --